Παναθηναϊκός: Το θαύμα των 220 ημερών!

Παναθηναϊκός: Το θαύμα των 220 ημερών!

30 Σεπτεμβρίου του ’23: Σούπερ Καπ στη Ρόδο. Τίτλος ναι, έστω και στην αρχή της σεζόν. Η πρώτη κούπα! Για ορισμένους, όμως, ένα επίσημο ματς δίχως μεγάλη βαρύτητα ή ακόμη ακόμη με τη βαρύτητα των επόμενων. Ο Ολυμπιακός σαρώνει τον Παναθηναϊκό, το 75-51 προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού στους Ερυθρόλευκους και προβληματισμό στους Πράσινους. Αλλά είναι νωρίς για να προκληθούν τριγμοί στο Τριφύλλι…

7 Μαΐου του ’24: πέμπτο ματς στη σειρά για τα play offs της Ευρωλίγκας. Ο ΠΑΟ πήρε νωρίτερα ανάσα με τη νίκη στο Βελιγράδι που έφερε το 2-2 και σιγά μην έχανε την πρόκριση για το Final-4 από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ. Αδύνατο. Το 81-72 απλά σφράγισε το εισιτήριο του Παναθηναϊκού για το Βερολίνο, την ίδια ώρα που η ομάδα από το Ισραήλ, ίσως και δίκαια, φώναζε για τη μεγάλη διαφορά στις βολές…

Η απόσταση ανάμεσα στις δύο ημερομηνίες είναι 220 ημέρες. Τόσες χρειάστηκε το τρένο του Παναθηναϊκού να μπει στις σωστές ράγες, να δείξει δυναμική και να προκριθεί στην τελική φάση. Να ονειρεύεται, δηλαδή, το τρόπαιο της Ευρωλίγκας ύστερα από 12 χρόνια. Και να κρατήσει την υπόσχεσή του ο Αταμάν πως η ομάδα του θα περάσει. Γιατί μην ξεχνάμε πως ο ίδιος μετά την ήττα από τη Μακάμπι στην Αθήνα, αυτή που έκανε το 0-1 είχε πει πως δεν θα μείνει στον Παναθηναϊκό αν δεν πήγαινε στο final -4. Τόσο βέβαιος ήταν για το σθένος και την θέληση των παικτών του.

Ο Τούρκος προπονητής κουράστηκε, το πάλεψε επί μήνες, αλλά έφτιαξε μια δυνατή ομάδα. Με πίστη πως μπορεί να φτάσει στον τελικό στόχο. Εδωσε όραμα στο κοινό και δικαίως αποθεώνεται σε κάθε του βήμα. Αλλά ίσως κομβικές να είναι και άλλες ημερομηνίες για τον εφετινό Παναθηναϊκό. Για παράδειγμα, το διάστημα 17-20 Οκτωβρίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να φτάσουμε στη γιορτινή ατμόσφαιρα του σήμερα.

Στις 17 εκείνου του μήνα ο ΠΑΟ συνετρίβη (69-83) στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε. Με τον Σλούκα να μένει στους 4 πόντους, τον Βιλντόζα να έχει 10, τον Γκάι 13 και τον Γκραντ 6.

Λίγες ημέρες μετά, στις 20 Οκτωβρίου, σφαλιάρα από τη Μακάμπι (81-86) στο ΟΑΚΑ. Ο Σλούκας 9 πόντους, στο μηδέν ο Γκάι, ο Γκραντ 8 και ο Βιλντόζα 15. Δύο ήττες μέσα σε ελάχιστα 24ωρα.

Με τον Αταμάν και τη διοίκηση να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως κάτι έπρεπε να αλλάξει, αν βέβαια ο στόχος εξακολουθούσε να είναι υψηλός. Ο ΠΑΟ δεν μπορούσε με εκείνη την περιφέρεια να πάει πολύ μακριά.

Ηταν ασταθέστατοι ο Γκάι και ο Γκραντ, ενώ ο Βιλντόζα μάλλον δεν έδενε με τον Σλούκα. Ο κύβος ερρίφθη! Στα τέλη του μήνα και ευρισκόμενες όλες οι ομάδες στην αρχή της διαδρομής, οι Πράσινοι υπέγραψαν τον Κέντρικ Ναν. Μια ακόμη ηχηρή μεταγραφή.

Κατευθείαν από το ΝΒΑ. Όταν θέλεις το καλύτερο πορεύεσαι με τους καλύτερους. Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία. Το διαπιστώσαμε όλοι και στο (τελευταίο) τετ-α-τετ με τη Μακάμπι…

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIVE: ΑΕΚ – Λαμία

LIVE: ΑΕΚ – Λαμία

LIVE: ΑΕΚ – Λαμία. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Λαμία για…