Η αποκάλυψη του Ιωάννη | in.gr

Η αποκάλυψη του Ιωάννη | in.gr

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους στο σύλλογο από το Δημήτρη Γιαννακόπουλο μέχρι το τελευταίο μέλος της ομάδας για τη στήριξη στο πρόσωπό μου ιδιαίτερα την εποχή του τραυματισμού μου» ήταν η δήλωση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο In με τη λήξη του αγώνα.

Ο διεθνής άσος, με το που τελείωσε το θρίλερ με τη Μακάμπι κάθισε στην καρέκλα του στα αποδυτήρια με ένα πλατύ χαμόγελο και υπομονετικά δεχόταν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ήταν αναμφίβολα ο παίκτης που άλλαξε τις ισορροπίες στη σειρά όπου βγήκε μπροστά και έδωσε στον κόουτς Αταμάν μια τρομερή λύση. 

«Ναι ήταν καθοριστικός και έδειξε την ποιότητά του ποτέ δεν έχασα την εμπιστοσύνη μου σε αυτόν τον παίκτη που είναι εκ των κορυφαίων. Μας βοήθησε όχι μόνο στην επίθεση αλλά και στην άμυνα» του έπλεξε το εγκώμιο ο Τούρκος προπονητής απαντώντας σε ερώτηση του in για τη συμβολή του Ιωάννη.

Ο οποίος και χθες  ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό σε κρίσιμες στιγμές με 2 τρίποντα και 10 πόντους, ενώ βοήθησε και πάλι στο να μείνει ο Κόλσον χαμηλά (4π.)

Η επιστροφή και ο τραυματισμός

Το καλοκαίρι ο Παπαπέτρου πιο ώριμος από ποτέ (μετά το… φροντιστήριο με Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν) επέστρεψε με φιλοδοξίες στον Παναθηναϊκό στον οποίο ουσιαστικά είχε βιώσει τα πέτρινα χρόνια στην Ευρώπη.

Ένας ακόμα τραυματισμός στο γόνατο και με χειρουργείο τον άφησε δυο μήνες εκτός αλλά ο ίδιος δούλευε σκληρά για να επανέλθει δριμύτερος.

Ένας παίκτης που δεν το βάζει κάτω, μαχητής σαν τον πατέρα του τον Αργύρη περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του καθώς ο κόουτς Αταμάν είχε περιορίσει στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν το ροτέισον παίζοντας βασικό με 6-7 παίκτες στην Ευρώπη.

Ο Παπαπέτρου αναζητούσε τα πατήματά του για να βρει χρόνο στο ροτέισον στην Euroleague, έχοντας παίξει μόνο σε 9 παιχνίδια στην κανονική περίοδο.

Όταν η Μακάμπι έσπασε την έδρα του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι με πρωταγωνιστική τον Μπόνζι Κόλσον (18 πόντους με 3/4 τρίποντα) τον οποίο δεν μπορούσε να σταματήσει ο Γκριγκόνις ο Αταμάν επιστράτευσε τον Παπαπέτρου.

Ο Κόλσον έμεινε μόλις στους 6 πόντους στο Game 2 στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 από τις «δαγκάνες» του Ιωάννη που είχε την ίδια στιγμή 15 πόντους με 4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα!

Το «φώναζε» ότι είναι πλέον καλά και έτσι συνέχισε και στο Βελιγράδι με 17 πόντους (season high), με 3/3 τρίποντα και 4/6 δίποντα, έχοντας και 6 ριμπάουντ, στο τρίτο παιχνίδι που έχασε στο σουτ ο Παναθηναϊκός.

Ενώ έβαλε το (μεγάλο) λιθαράκι του στο χωρίς αύριο 4ο παιχνίδι όταν με το σκορ στο 82-75 για τη Μακάμπι, 6 λεπτά πριν το φινάλε πήρε – και ευστόχησε – ένα εκτός ισορροπίας τρίποντο, που σήμανε  την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού. Τελείωσε δε τον αγώνα με 8 πόντους και εξαιρετική και πάλι άμυνα.

Στο πιο κρίσιμο σημείο ο Ιωάννης είναι και πάλι εδώ.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIVE: ΑΕΚ – Λαμία

LIVE: ΑΕΚ – Λαμία

LIVE: ΑΕΚ – Λαμία. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Λαμία για…