Γάζα: 7 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Γάζα: 7 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσε νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Hatem Khaled).

Πυρά και βομβαρδισμοί στον κεντρικό και νότιο τομέα του θύλακα

Ο βομβαρδισμός έπληξε διαμέρισμα, σκοτώνοντας επτά μέλη της οικογένειας Αλ Λου στη Γάζα (βόρεια), ανέφερε το νοσοκομείο Αλ Αχλί.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν επίσης λόγο για πυρά και βομβαρδισμούς στον κεντρικό και στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού θύλακα, ειδικά στη Ράφα.

Χαοτική και δραματική κατάσταση

Η κατάσταση σ’ αυτήν την πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας είναι δραματική και χαοτική καθώς εδώ έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Οι συνθήκες γίνεται όλο και πιο δύσκολες με την παρουσία του ισραηλινού στρατού, καθώς τα τανκς και τα τεθωρακισμένα οχήματα προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο πανικό στους ήδη τρομοκρατημένους Παλαιστινίους.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έχουν καταλάβει τη διάβαση της Ράφα με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας, με τον ΟΗΕ να καταγγέλλει πως τα ισραηλινά στρατεύματα δεν επέτρεψαν σε ανθρώπους του οργανισμού να περάσουν.

Επίσης, τα ισραηλινά τανκς σταθμεύουν στο πέρασμα της Ράφα. Αυτό είναι καταστροφικό καθώς πρόκειται για το μόνο σημείο που χρησιμοποιούσαν οι Παλαιστίνιοι για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να φύγουν από τη Γάζα.

Οι κάτοικοί της δεν θα είναι πλέον σε θέση να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα όσο διαρκεί η ισραηλινή επιχείρηση.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ