Αμηχανία στην Αθήνα από την προεκλογική συγκέντρωση Ράμα

Αμηχανία στην Αθήνα από την προεκλογική συγκέντρωση Ράμα

Από την Αθήνα ξεκινά την προεκλογική ευρωπαϊκή περιοδεία του ο Εντι Ράμα με ορίζοντα τις εθνικές αλβανικές εκλογές του Μαΐου του 2025 και με κύριο στόχο την εμβάθυνση των δεσμών του με την αλβανική διασπορά. Ο αλβανός πρωθυπουργός, που ταξιδεύει Μάιο και Ιούνιο σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Μιλάνο, Λονδίνο, Μόναχο) με κεντρικό σύνθημα «Περήφανοι για την Αλβανία», θα ανακοινώσει από την ελληνική πρωτεύουσα την πρόθεσή του να υιοθετήσει η χώρα του το ελληνικό μοντέλο τις επιστολικής ψήφου. Ο Εντι Ράμα σχεδιάζει να απευθυνθεί σε ένα κοινό περίπου 6.000 συμπατριωτών του στην Αθήνα στις 12 Μαΐου, σε μια εκδήλωση που θα έχει και χαρακτήρα γιορτής. Ωστόσο, έως χθες αργά, ο χώρος στο Λεκανοπέδιο που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση παρέμενε στον αέρα, με την αλβανική διπλωματία να αναζητεί την κατάλληλη στέγη ιδανικά εντός των ορίων του Γαλατσίου.

Αλβανικές διπλωματικές πηγές επιμένουν να επαναλαμβάνουν πως η ελληνική πολιτεία είχε ενημερωθεί για την εν λόγω επίσκεψη προκαταβολικά, γραπτώς και προφορικά, ενώ διευκρινίζουν πως η σύμπτωση της ημερομηνίας της εκδήλωσης με την επέτειο ενός έτους από τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη έχει εξηγηθεί επαρκώς τόσο στο πρωθυπουργικό γραφείο όσο και στο ελληνικό ΥΠΕΞ.

Καμία επίσημη συνάντηση

Από την Αθήνα, που παρακολουθεί κάπως αμήχανα την απόβαση Ράμα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, τονίζεται πως πρόκειται για μια επίσκεψη εκτός διπλωματικού πρωτοκόλλου (καθώς ο αλβανός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να έχει καμία επίσημη συνάντηση επί ελληνικού εδάφους) για την οποία έως και χθες δεν υπήρχε καμία σαφής ενημέρωση για τον τόπο διεξαγωγής της. Ταυτόχρονα, ελληνικές διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν πως στην Ελλάδα υπάρχει ελευθερία του «συνέρχεσθαι» άρα δεν τίθεται θέμα παρεμπόδισης της συγκέντρωσης, αν και, όπως σημειώνουν, σίγουρα η συγκεκριμένη συγκυρία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μυστήρια του Λευκού Πύργου

Τα μυστήρια του Λευκού Πύργου

Καθοριστικής σημασίας τόσο για την (ανα)διαμόρφωση δυναμικών στη δεξιά πολυκατοικία, μεταξύ του… νεοδημοκρατικού ρετιρέ και των…