Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε νοσοκομείο της Κίνας

Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε νοσοκομείο της Κίνας

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε νοσοκομείο στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν της Κίνας την Τρίτη, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επίσημες πηγές.

Η επίθεση, η οποία περιγράφεται από το κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua ως «βίαιο περιστατικό» έλαβε χώρα σε τοπικό νοσοκομείο στην κομητεία Τζενσιόνγκ, βορειοανατολικά της Γιουνάν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας ότι οι αρχές συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες.

Η επίθεση σημειώθηκε στο τοπικό νοσοκομείο «περί τις 13:20» (τοπική ώρα, 08:20 ώρα Ελλάδας) και «πάνω από 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, χωρίς να δώσει πιο συγκεκριμένο απολογισμό σε αυτό το στάδιο.

Συνελήφθη ένας ύποπτος

«Πολλά βίντεο από το σημείο δείχνουν έναν ύποπτο να συλλαμβάνεται από την αστυνομία σε κοντινό κέντρο ευεξίας», ανέφερε η τηλεόραση της Γκουιζού.

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει αν ο ύποπτος που συνελήφθη είναι ο δράστης της επίθεσης.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που έδωσε συνέντευξη στο κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper, δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν χαοτική καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Τα βίαια εγκλήματα με μεγάλο αριθμό θυμάτων είναι φαινόμενο μάλλον σπάνιο στην Κίνα, χώρα που απαγορεύει την οπλοκατοχή στους πολίτες της, ωστόσο τα τελευταία χρόνια καταγράφεται κύμα επιθέσεων με μαχαίρι.



Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ