Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν έξω από το Met Gala – Οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν έξω από το Met Gala - Οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το βράδυ της Δευτέρας (7 Μαΐου), πλήθος διασημοτήτων έφτασε στα ιερά σκαλιά του Μητροπολιτικού Μουσείου για το Met Gala 2024.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι το θέμα του Met Gala φέτος ήταν το «Garden of Time» – μια αναφορά στην ιστορία του JG Ballard, η οποία επικεντρώνεται σε ένα πλούσιο ζευγάρι που καταφεύγει στο υπερπολυτελές σπίτι και τον κήπο του, ενώ οι φτωχές μάζες εξεγείρονται έξω

Όμως, καθώς οι κυρίες Ζεντάγια και Κιμ Καρντάσιαν ανέβαιναν στο κόκκινο χαλί, εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν εκεί κοντά για να διαμαρτυρηθούν κατά της συνεχιζόμενης επίθεσης του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

«Ράφα! Γάζα!»

Γύρω στις 6 το απόγευμα, το πλήθος άρχισε να διαδηλώνει από το Hunter College προς το Met μέσω της Λεωφόρου Μάντισον. Πέρασαν κοντά από τα ξενοδοχεία Mark και Carlyle, όπου οι διασημότητες συχνά ετοιμάζονται για το γκαλά. Στη συνέχεια, η ομάδα διαδήλωσε μέσω του Central Park για να αποφύγει τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί για το γκαλά.

Σύμφωνα με τον Guardian, ορισμένοι διαδηλωτές ισχυρίστηκαν ότι πρόθεσή τους ήταν να διαλύσουν το Met Gala, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι η εκδήλωση γινόταν

Οι διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, χτυπούσαν τύμπανα και φώναζαν «ελεύθερη, ελεύθερη Παλαιστίνη!» και «Ράφα! Γάζα!». Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, το Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν τμήματα της ανατολικής Ράφα πριν εξαπολύσει μια καταστροφική επίθεση στην πόλη.

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη, ενώ η New York Post αναφέρει ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι το θέμα του Met Gala φέτος ήταν το «Garden of Time » – μια αναφορά στην ιστορία του JG Ballard, η οποία επικεντρώνεται σε ένα πλούσιο ζευγάρι που καταφεύγει στο υπερπολυτελές σπίτι και τον κήπο του, ενώ οι φτωχές μάζες εξεγείρονται έξω.

Σύμφωνα με τον Guardian, ορισμένοι διαδηλωτές ισχυρίστηκαν ότι πρόθεσή τους ήταν να διαλύσουν το Met Gala, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι η εκδήλωση γινόταν.

Σύμφωνα με τους New York Times, αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία της Νέας Υόρκης έξω από το γκαλά. Άλλοι συνέχισαν προς το ξενοδοχείο Plaza και σταδιακά διαλύθηκαν.

Oργή για την υπερπροβολή του Met Gala

Το Met Gala του 2024 έχει τραβήξει τα βλέμματα για διαφορετικούς λόγους, καθώς οι χρήστες των social media εξέφρασαν την οργή τους για τη «συνενοχή των μέσων ενημέρωσης» στην προβολή της εκδήλωσης εν μέσω της δυσοίωνης ισραηλινής εισβολής στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας.

Πολλοί συνέκριναν το φετινό θέμα, «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion» και τον ενδυματολογικό κώδικα, που ονομάστηκε «Garden of Time», με το «The Hunger Games».

Το «Hunger Games» περιγράφει ένα φανταστικό δυστοπικό έθνος, το Panem, που υπονοείται ότι είναι μια μελλοντική εκδοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο κυβερνάται από μια πλούσια πόλη, το Καπιτώλιο, που λαμβάνει τους πόρους του από 12 φτωχές συνοικίες που βρίσκονται υπό στρατιωτική κυριαρχία.

*Με πληροφορίες από Dazed & Μiddle East Eye



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ