Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός κινήθηκε γρήγορα για την απόκτηση του διεθνούς δεξιού μπακ, Τζορτζ Μπάλντοκ. Και είναι επίσης αλήθεια πως αρκετοί ξαφνιάστηκαν, όχι αναφορικά με την αξία του αμυντικού αλλά σε ό,τι σχετίζεται με τον βαθμό της χρησιμότητας του παίκτη στο πράσινο ρόστερ.

Μίλησαν δε, για προσπάθεια «ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου». Εδώ, η σκυτάλη ας πάει στον …Πιραντέλο και το «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε».

Γιατί ο Παναθηναϊκός, για όσους το ξεχνάνε, έχει στη θέση του ακραίου οπισθοφύλακα τόσο τον Κώτσιρα όσο και τον Βαγιαννίδη. Μάλιστα, κατά καιρούς είχε λεχθεί από ανθρώπους στο Κορωπί πως «πρόκειται για το καλύτερο δίδυμο δεξιών μπακ στην Ελλάδα». Τι άλλαξε, συνεπώς; Εκτός αν δεν το πίστευαν στο 100%…

Προφανώς ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά. Αν πρόκειται για εν ενεργεία στελέχη της εθνικής ομάδας, ακόμη πιο ελκυστική η ιστορία.

Το διαπιστώσαμε στις περιπτώσεις των Μπακασέτα και Λημνιού. Δεκτό πως ο Μπάλντοκ αποτελεί μια άλλη περίπτωση, μάλλον παραπάνω περίπλοκη. Δεν είναι νεαρός ή εξελίξιμος, μοιάζει όμως απόλυτα ώριμος και έχοντας συμπληρώσει τα 31 του χρόνια (γεννήθηκε το 1993) τον περασμένο Μάρτιο.

Περισσότερο μπακ παρά αμυντικός με διάθεση ή ικανότητα να κάνει επελάσεις. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως δείχνει το αντίθετο του επιθετικογενούς Γιώργου Βαγιαννίδη, του νεαρού (23) που έκανε βήματα μπροστά τούτη τη σεζόν, αν και με τον Τερίμ φαίνεται ελαφρώς στάσιμος και χωρίς να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τούρκου τεχνικού.

Ο Βαγιαννίδης, επίσης παιδί που καλείται στην εθνική ομάδα, μπορεί να παίξει και ως δεξιός χαφ σε σύστημα που ευνοεί τη δική του παρουσία σε αυτό. Υπάρχει και ο Γιάννης Κώτσιρας, ένας παίκτης λίγο μεγαλύτερος στην ηλικία από τον Μπάλντοκ, αφού γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του ’92. Θα συνεχίσει, άραγε, στον Παναθηναϊκό; Και αν ναι, σε ποια θέση τον υπολογίζουν; Τον μάθαμε ως δεξιό μπακ και αυτόν, αλλά ο Τερίμ τον δοκίμασε στα χαφ και εκεί ο Κώτσιρας πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και ανεβάζοντας θεαματικά τις μετοχές του.

Σε σημείο που να νιώθει δυνατός και πως έχει το πάνω χέρι στις όποιες κουβέντες για νέο συμβόλαιο.

Συμπέρασμα: η επικείμενη μεταγραφή του Μπάλντοκ στον ΠΑΟ έγινε όχι για να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο, αλλά επειδή ήθελαν οι αρμόδιοι(όχι ο Τερίμ που θα είναι θαύμα αν μείνει) ακόμη έναν διεθνή να παρουσιάσουν.

Και το τι θα κάνουν με τους διεθνείς που ήδη υπάρχουν στο δυναμικό της ομάδας, μάλλον θα το εξετάσουν το καλοκαίρι!

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ