Άμεσα ξεκινούν οι περιοδείες του Κ. Μητσοτάκη

Ταξίδι Κ. Μητσοτάκη στον Καναδά

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Σε θέση… εκλογικής μάχης θέτει τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, που επιστρέφει σήμερα από την Τήνο, μετά το τριήμερο της κορύφωσης της πασχαλινής εορτής. Μέγαρο Μαξίμου και οδός Πειραιώς σε ένα…πολιτικό ντεμαράζ τεσσάρων εβδομάδων μέχρι το ορόσημο της ευρωκάλπης, ετοιμάζονται να…τρέξουν μία εκστρατεία θετικού λόγου, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον πήχη του 33% και λέξεις-κλειδιά τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια, όπως αυτές αποτυπώνονται στα διλήμματα που θέτει και θα εξακολουθεί να θέτει η κυβερνητική παράταξη σε αυτήν την πορεία με καταληκτικό σταθμό την 9η Ιουνίου.

“Θέλουμε να εξακολουθούμε σε αυτή την πορεία -παρά τις δυσκολίες- εθνικής σιγουριάς, οικονομικής ανακούφισης ή να ρισκάρουμε όλα όσα έχουμε πετύχει ως τώρα, με αψήφιστες αποφάσεις και με νέα πειράματα; Είμαστε έτοιμοι να δυναμώσουμε τις ελληνικές διεκδικήσεις στην Ευρωβουλή ή θα στείλουμε εκεί εκπροσώπους που κατηγορούν τον τόπο και την πατρίδα σε κάθε ευκαιρία; Και, τελικά, θα επιστρέψουμε στην καθήλωση ή θα διατηρηθούμε σε αυτή την ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων; Σε αυτά τα συγκεκριμένα ερωτήματα καλούμαστε να απαντήσουμε”, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξεκινάει άμεσα τις περιοδείες του, οι οποίες μέχρι την Παρασκευή πριν την ευρωκάλπη θα καλύψουν και τις 13 περιφέρειες. Στις περιοδείες αυτές, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει προσκλητήριο στους πολίτες να δώσουν δυναμικό “παρών” στις εκλογές, ξορκίζοντας την αποκαλούμενη και χαλαρή ψήφο. Ταυτόχρονα, θα επικοινωνεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση το ευρωπαϊκό και εθνικό διακύβευμα των ευρωεκλογών. “Σταθερότητα ή περιπέτειες. Συνέχεια στην ανάπτυξη ή νέα πειράματα. Μεταρρυθμίσεις ή οπισθοδρόμηση. Επάνω σε αυτά θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου”, σχολιάζουν παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας.

Σε χρόνο παράλληλο:

– Την οδό των επισκέψεων στο σύνολο της επικράτειας θα…πάρουν τα μεικτά “γαλάζια” κλιμάκια υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών. “Να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα. Όσα στοιχήματα βάλαμε πριν τις εθνικές εκλογές του 2023 τα κερδίσαμε. Τώρα, πρέπει να περάσουμε τον επόμενο πήχη”, είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ενόψει της…γενικής γαλάζιας αντεπίθεσης.

– Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα υπάρξουν εσωτερικές ενημερωτικές συσκέψεις στην οδό Πειραιώς. Σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσουν το “παρών” τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε μία…διαδρομή που θα τίθενται επί τάπητος η στρατηγική, αλλά και οι στοχευμένες κινήσεις της προεκλογικής εκστρατείας, με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας.

Η… γαλάζια εκστρατεία

Σημείο αναφοράς σε αυτόν τον…πολιτικό μαραθώνιο των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων θα αποτελέσει η προεκλογική καμπάνια που θα…τρέξουν Ηρώδου Αττικού 19 και οδός Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα είναι εστιασμένη:

– Στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της τετραετίας 2019-2923.

– Στις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί μέσα σε αυτούς τους δέκα μήνες από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023. Πρόταγμα θα είναι ο νέος δικαστικός χάρτης, η επιστολική ψήφος, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και οι αλλαγές στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και του Κράτους.

Με αιχμή τον θετικό λόγο, ο πρωθυπουργός θα αναφέρεται στις περιοδείες του στις αλλαγές που θα προωθήσει η κυβέρνηση στον καθαρό πολιτικό διάδρομο που ανοίγεται μετά την 9ης Ιουνίου, ενώ στην προμετωπίδα θα βρίσκονται η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η οικονομία, η ανάπτυξη και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Ταυτόχρονα και με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας το δικό τους ρόλο θα διαδραματίσουν:

– Η ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών της οδού Πειραιώς με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη και την…ακροδεξιά πολυκατοικία που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι ένα “αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία”.

– Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μόνη πολιτική δύναμη που υπηρετεί τον “υπεύθυνο πατριωτισμό”, την “πρόοδο” και διαθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη ημέρα της χώρας.

– Η επιλογή της τακτικής που θέλει την κυβερνητική παράταξη να απευθύνεται τόσο προς το συντηρητικό κοινό, όσο και προς τους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου. Και αυτό θα εξελίσσεται στο πέρασμα των επόμενων κρίσιμων εβδομάδων μέσα από την επικοινωνία μίας ατζέντας που ξεκινάει από τα εθνικά ζητήματα, περνάει μέσα από τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, την ασφάλεια, τη νέα θέση της χώρας στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου και φτάνει μέχρι τη…μάχη με τις παθογένειες ετών, τις αλλαγές στο Κράτος και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, με αιχμή την καθημερινότητα. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ