Spa: Η λύση στην ψυχική και σωματική υγεία

Spa: Η λύση στην ψυχική και σωματική υγεία

Ανέκαθεν τα οφέλη του μασάζ και της αυτοφροντιδας ήταν γνωστά, τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μια τάση οι χώροι ευεξίας να στρέφονται πιο πολύ στο κομμάτι της ψυχικής υγείας όπως θεραπείες κατά της αϋπνίας με συγκεκριμένα βότανα ακόμη και μαθήματα αναπνοής για διαχείριση του άγχους στοχεύοντας σε μια πλήρη εμπειρία χαλάρωσης και υγείας.

Η ψυχική υγεία στις μέρες μας έχει αναδειχθεί σε πρωτεύον θέμα, καθώς οι πιέσεις της καθημερινότητας μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον νου και το σώμα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, τα σπα, και ιδιαίτερα ο διαλογισμός, έχουν κερδίσει διακριτή θέση ως μέσο αναζήτησης εσωτερικής γαλήνης και ευεξίας.

Ο διαλογισμός, μια αρχαία πρακτική που έχει ρίζες στην ελληνική φιλοσοφία, έχει αποκτήσει διαρκώς οπαδούς και ενδιαφέρον στην Ελλάδα. Η διαδικασία αυτή προσκαλεί τον ασκούμενο να επικεντρωθεί στην αναστολή των σκέψεών του και στην επίτευξη μιας κατάστασης εσωτερικής ηρεμίας και συνειδητότητας. Οι επιδράσεις του διαλογισμού στην ψυχική υγεία είναι πολυδιάστατες. Από τη μείωση του άγχους και του στρες έως τη βελτίωση της συγκέντρωσης και της αυτοσυνειδησίας, ο διαλογισμός προσφέρει έναν δρόμο για την επίτευξη εσωτερικής ειρήνης και ευτυχίας.

Εκτός από τον διαλογισμό, άλλες πρακτικές όπως η γιόγκα και η μεταμορφωτική διαλειμματική σκέψη (mindfulness) έχουν επίσης κερδίσει δημοτικότητα στην Ελλάδα ως μέσα αντιμετώπισης του άγχους και της κατάθλιψης. Σε ειδικά “dark rooms” κοινώς δωμάτια-ησυχαστήρια, οι επισκέπτες έχουν τον χρόνο να συνδεθούν με την εσωτερική τους φωνή και να δωρίσουν στον εαυτό τους στιγμές χαλάρωσης και προσωπικό χρόνο.

Υπάρχουν αρκετά σπα και κέντρα ευεξίας που προσφέρουν προγράμματα διαλογισμού και άλλες πρακτικές ψυχικής υγείας. Ορισμένα προσφέρουν καθημερινές συνεδρίες διαλογισμού, ενώ άλλα διοργανώνουν ειδικά σεμινάρια και ομαδικές πρακτικές για τους ενδιαφερόμενους.

Μήπως τελικά η λύση για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα δεν είναι μόνο το serum και η μάσκα νυκτός σας αλλά το επόμενο ραντεβού χαλαρωσης σας; Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η ομορφιά έρχεται από μέσα προς τα έξω.

Πού να πάτε

Guerlain Spa at One&Only Aesthesis Athens

Divani Athens SPA & Thalasso Center 

Fzeen Retreats στην Αθήνα και την Κεφαλονιά

Euphoria Retreat στη Σπάρτη

AEGIALIS HOTEL & SPA στην Αμοργό

Aπό τη Μελπομένη Ελμάζη

Spa: Η λύση στην ψυχική και σωματική υγεία appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

Πηγή: marieclaire.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας Στις 23 η Πανσέληνος στον Τοξότη, επηρεάζει…

Ζώδια Σαββάτου 18 Μαΐου

Ζώδια Σαββάτου 18 Μαΐου

Παρατηρήστε τις αντιδράσεις των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σας και θα ανακαλύψετε πολλά Πηγή: allyou.gr