Ο… αδιαμεσολάβητος κ. Κασσελάκης, έναν μήνα πριν από τις…

Ο... αδιαμεσολάβητος κ. Κασσελάκης, έναν μήνα πριν από τις...

Της Νίκης Ζορμπά

Καμία αμφιβολία δεν αφήνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για το πώς θα πορευτεί ο ίδιος ( όχι το κόμμα του), στις περίπου τριάντα ημέρες που υπολείπονται έως τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου: Εντείνοντας ( αν όχι κορυφώνοντας) την …αδιαμεσολάβητη επαφή του με τους Πολίτες. 

Υπό άλλες συνθήκες – πριν να μετασχηματιστεί ταχέως η βάση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ- οι κάλπες των ευρωεκλογών, θα ήταν το απόλυτο κρας- τεστ για την τον ίδιο τον πρόεδρό του. Δεν υπάρχει πια τέτοιο διακύβευμα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, παραμένοντας Αξιωματική Αντιπολίτευση και παρά τα χαμηλά ποσοστά του, “υπαρξιακής φύσεως” μάχη, δεν δίνει η ηγεσία. Αυτά λύθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η “υπαρξιακή μάχη” θα δοθεί από τα παραδοσιακά του στελέχη που δυσφορούν και ασφυκτιούν στο νέο κοστούμι με το οποίο έντυσε το κόμμα τους ο νέος πρόεδρος, χωρίς όμως περιθώρια να τον θέσουν σε κανενός είδους επιτροπεία. 

Κοινώς, μετά την άχαρη για τους ίδιους περίοδο αναγκαστικής ανακωχής στο εσωτερικό την οποία διέρχονται λόγω προεκλογικής περιόδου, η επομένη των ευρωεκλογών, θα έρθουν καθένας από του διαφωνούντες , ενώπιος ενωπίω με τις προσωπικές επιδιώξεις και αντοχές τους. 

Έως τότε, ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να φιλοτεχνεί προφίλ “αντισυστημικό”, μακριά από τη “ριζοσπαστική Αριστερά” της οποίας ανέλαβε να ηγηθεί, αντικαθιστώντας ακόμη και τον όρο στις απευθύνσεις του: 

Όχι πια Ριζοασπαστική Αριστερά αλλά “Σύγχρονη Αριστερά” με τη νοηματοδότηση που της έχει δώσει ο ίδιος ( χωρεί και το δόγμα “πατρις- θρησκεία”). 

Σε αυτή την κατεύθυνση, ήταν άκρως αποκαλυπτικές εξάλλου,  οι κινήσεις και τα μηνύματά του, αυτές τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα. 

Η επίσκεψή του στο Ναυτικό Σταθμό της Κέρκυρας, όπου πέρασε αυτές τις ημέρες, είναι και αυτή ενδεικτική του σήματος που επιμένει να στέλνει σε κάθε ευκαιρία: Δεν είμαι παραδοσιακός πολιτικός, είμαι αυθεντικός και αυθόρμητος σε όλες τις περιστάσεις, οι παραδοσιακοι πολιτικοί είναι “ξύλινοι” ( κίβδηλοι εννοεί- κι ύστερα απορεί γιατί τον εγκαλούν ως απολίτικο). 

Από τον Ναυτικό σταθμό της Κέρκυρας όπου αντάλλαξε ευχές με ναύτες και Αξιωματικούς, διαμήνυσε ακολουθώντας το έθιμο και τσουγκρίζοντας τα πασχαλιάτικα αυγά:

1.Δεν έχω ανάγκη τίποτα ξύλινο, ούτε ο λόγος μου είναι ξύλινος σαν όλους τους πολιτικούς στην Αθήνα, ούτε ξύλινη είναι η καρδιά μου. 

2. Η σχέση πολιτών και πολιτικής στην Ελλάδα έχει διαρραγεί. Δεν υπάρχει καθόλου εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και των εκπροσώπων τους.
Αισθάνομαι βαθιά την ευθύνη να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτή την αδιαμεσολάβητη επαφή και να πείσουμε τον κόσμο ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. “Και όταν είναι να “σπάσουμε” αυγά θέλω όλοι εσείς που με βλέπετε να είστε μαζί μου γιατί ο μόνος λόγος να το πετύχουμε είναι ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο. Σε ένα κίνημα το οποίο δεν θα ανέχεται άλλο την κοροϊδία.

Στο πασχαλινό μήνυμά του, ολοκλήρωσε την προεκλογική “πρόσκληση”:

“Είμαστε μαζί για ν’ αλλάξουμε τη χώρα μας. Πρέπει να αλλάξουμε. Από το σκοτάδι της αναξιοκρατίας και της ατιμωρησίας, στο φως της ελπίδας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ειρήνης”.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ