Βαθιά κατάνυξη στη συνάντηση των Επιταφίων στον Βόλο

Resizer_17147989724097

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκε χθες βράδυ, η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στους Ναούς και στα Μοναστήρια της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού. Επίκεντρο ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ζέττας Μακρή, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, κ. Άννας – Μαρίας Παπαδημητρίου, του Βουλευτή Μαγνησίας, κ. Χρήστου Μπουκώρου, του Άρχοντος Σιλεντιαρίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Δημητρίου Ηλιόπουλου, των επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και χιλιάδων πιστών, που κατέκλυσαν εσωτερικά και εξωτερικά τον Πολιούχο του Βόλου.

Στο τέλος της Ακολουθίας, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς την παραλία της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, συνοδεία στρατιωτικού Αγήματος, όπου συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Μεταμορφώσεως Βόλου, παρουσία χιλιάδων  προσκυνητών.

Στην καθιερωμένη ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε αυτή την βραδιά «μία μοναδική εμπειρία ζωής. Φθάνουμε στην κορύφωση της μεγάλης πορείας, που ξεκινήσαμε την Μ. Εβδομάδα, μια πορεία αλήθειας, ελευθερίας και αληθινής αγάπης, που οι χιλιάδες των ανθρώπων προσφέρουμε απόψε στον γλυκύτατο Ιησού. Τούτη την ώρα απευθύνουμε τις θερμότερες προσευχές μας, γιατί απόψε είναι ανοικτοί οι ουρανοί. Σε διαβεβαιώνουμε, Κύριε, ότι παραμένουμε πιστοί σε Σένα, γιατί η πίστη μας ενώνει. Σ’ ευχαριστούμε, γιατί μας χαρίζεις την αληθινή ελευθερία, μας δέχεσαι και μας συγχωρείς, δείχνεις διαρκώς την φιλανθρωπία Σου, γιατί συγκαταβαίνεις και συγχωρείς τους πιο αμαρτωλούς. Όταν Σε προσεγγίζουμε, γνωρίζουμε ότι μπορούμε ν’ απαλλαγούμε από το βάρος των αμαρτιών μας. Μας δίδαξες την αληθινή αγάπη και αυτήν κάνουμε πράξη στη ζωή μας, με όλες μας τις δυνάμεις. Αρνούμαστε να διχαστούμε, γιατί ξέρουμε ότι η ενότητα είναι το μεγαλύτερο όπλο μας. Θέλουμε να παραμείνουμε πνευματικώς ελεύθεροι, παρά τις αμαρτίες και τις πτώσεις μας. Εσύ μας στηρίζεις. Σε παρακαλούμε, από τα βάθη της καρδιάς μας, ιδιαίτερα τούτον τον καιρό, φώτισε τους ηγέτες του κόσμου να επιλέξουν, επιτέλους, την ειρήνη αντί του πολέμου. Βοήθησε τους νέους μας, γαλήνεψε τις ψυχές τους, για ν’ αρνηθούν την βία. Δώρησε στις οικογένειες ομόνοια, αγάπη και γαλήνη, γιατί μόνον Εσύ μπορείς να εγγυηθείς το δώρο στο Μυστήριο του Γάμου, την πραγματική ενότητα, την αληθινή αγάπη για την ίδια την αιωνιότητα. Φώτισε όλους μας να πορευόμαστε στον δύσκολο αυτόν καιρό, λαμβάνοντας σωστές αποφάσεις, για να παραδώσουμε στις νεώτερες γενιές την σκυτάλη της πίστης και της πατρίδος αλώβητη. Εσύ που καταδέχθηκες τον Άδη και τον θάνατο, μην αργήσεις να φέρεις το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεώς Σου, για ν’ αναστηθούν οι ψυχές μας, για να συνεχίσουμε τον δρόμο της ζωής μας. Η παρουσία μας είναι η ελάχιστη απόδειξη της αγάπης μας σε Σένα. Εσύ, δώσε μας την μεγάλη και ακένωτη φιλανθρωπία και αγάπη Σου, γιατί την έχουμε απόλυτη ανάγκη. Γονατίζουμε μπροστά Σου και αναμένουμε να ηχήσουν οι χαρμόσυνες καμπάνες της Ανάστασής Σου».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ