Το Ισραήλ βομβάρδισε στη Συρία – Οι πρώτες πληροφορίες

Το Ισραήλ βομβάρδισε στη Συρία – Οι πρώτες πληροφορίες

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δαμασκό της Συρίας, μετά από αναφορές για ισραηλινό χτύπημα σε κτίριο των συριακών δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή ασφαλείας της συμμαχίας, που υποστηρίζει την κυβέρνηση της Συρίας, δήλωσε στο Reuters ότι το κτίριο στα περίχωρα της πρωτεύουσας δέχτηκε τα ισραηλινά πλήγματα το βράδυ της Πέμπτης (2/50, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Από τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αναφορά για χτύπημα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Φωνή της πρωτεύουσας», ο οποίος πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση, κάνε λόγο για εκρήξεις στην περιοχή της Δαμασκού, ενώ ανέφερε ότι «ισραηλινοί πύραυλοι» διείσδυσαν στη συριακή αεράμυνα.

Πηγές δήλωσαν στο σαουδαραβικό δίκτυο Al Hadath TV ότι η «ισραηλινή επίθεση» στην πρωτεύουσα της Συρίας είχε στόχο ένα φυλάκιο της Χεζμπολάχ, στο δρόμο που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Το Κανάλι 13 έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με στόχους να πλήττονται στη Δαμασκό:

Οι IDF έπληξαν αρκετούς μαχητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εκτός από τη Συρία, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμξεις συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις και στον νότιο Λίβανο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν και μαχητές της Χεζμπολάχ που εντοπίστηκαν από στρατιώτες να εισέρχονται σε κτίρια που χρησιμοποιεί η λιβανέζικη οργάνωση στην Άιτα ασ-Σαμπ.

Επίσης, τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στην περιοχή του Όρους Ντοβ. Σύμφωνα με τις IDF, τρία από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, ενώ το τέταρτο έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή.

Δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί και οι IDF προσθέτουν ότι βομβάρδισαν το σημείο εκτόξευσης με βλήματα πυροβολικού.



Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ