Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Απειλούν 4,3 εκατ. ασθενείς στην Ευρώπη

Ιώσεις: Έρχεται κύμα λοιμώξεων μέσα στις γιορτές – 9 μέτρα από το ECDC που θα μας σώσουν

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών, που εορτάζεται στις 5 Μαίου,  το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) πραγματοποιεί σήμερα ενημέρωση τύπου, στο πλαίσιο της οποίας θα δημοσιεύσει τα τελευταία δεδομένα για τις λοιμώξεις που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη (HAI) και τη χρήση αντιμικροβιακών στα ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι κάθε χρόνο περίπου 4,3 εκατομμύρια ασθενείς στα ευρωπαϊκά νοσοκομεία παρουσιάζουν τουλάχιστον μία λοίμωξη που σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί εικονικά, μέσω Webex. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε κάνοντας εγγραφή και ακολουθώντας τις οδηγίες που θα λάβετε στο email σας. Η ενημέρωση θα συντονιστεί από την Andrea Nilsson, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, ECDC. Η ζωντανή συνέντευξη τύπου είναι ανοιχτή μόνο σε εγγεγραμμένους συμμετέχοντες, αλλά θα είναι διαθέσιμη αργότερα μέσω του καναλιού του ECDC στο YouTube.

Διαβάστε επίσης:

Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Τα 6 «ένοχα» μικρόβια που σκοτώνουν σε απλές κλίνες και ΜΕΘ

Candida auris: Σήμα κινδύνου για τη νέα ενδονοσοκομειακή απειλή που σκοτώνει

ΠΟΕΔΗΝ: Πλημμελής καθαριότητα στα νοσοκομεία επιτείνει τη διασπορά λοιμώξεων

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

efimeria_gennimata_1

Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς: Τι απαντά η 1η ΥΠΕ για τις φωτογραφίες με τα φορεία στο παθολογικό ιατρείο των ΤΕΠ

Απαντήσεις για τις δύο φωτογραφίες με φορεία να έχουν γεμίσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» κατά τη διάρκεια της…