Το “προσκλητήριο” Μητσοτάκη σε υπουργούς και βουλευτές για τη “μάχη της…

Το "προσκλητήριο" Μητσοτάκη σε υπουργούς και βουλευτές για τη "μάχη της...

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Προτάσσοντας μία ευρεία ατζέντα θεμάτων που επικεντρώνεται στον κεντρικό κυβερνητικό στόχο, αυτόν της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, ο πρωθυπουργός φουλάρει τις κυβερνητικές και κομματικές μηχανές, ενόψει των ευρωεκλογών.

“Να υπερβούμε παθογένειες ετών και, ταυτόχρονα, να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στη χώρα να προσεγγίσει τα δεδομένα προηγμένων κρατών της Ευρώπης”, είναι το μήνυμα που εκπέμπει κεντρικά το Μέγαρο Μαξίμου στα μέλη της υπουργικής και κοινοβουλευτικής ομάδας. Και στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ήδη θέσει το ευρωπαϊκό και εθνικό διακύβευμα της 9ης Ιουνίου, τονίζει, σε κάθε ευκαιρία ότι πρώτο μέλημα της κυβερνητικής παράταξης είναι να μείνει κοντά στην κοινωνία, απαντώντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και η σημερινή-νέα συνάντηση του πρωθυπουργού στην Ηρώδου Αττικού 19 με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγονται στην Αττική (η συγκεκριμένη συνάντηση θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών που άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους 158 της…γαλάζιας Κ.Ο.) αποτελούν σημείο αναφοράς όσον αφορά στα επόμενα βήματα της “γαλάζιας” προεκλογικής εκστρατείας. Με γνώμονα ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης (επομένως και η επίτευξη του στόχου του 33%) θα κριθεί μέσα από τις “μάχες” με τα ζητήματα της καθημερινότητας, το Μέγαρο Μαξίμου…ποντάρει σε μία στρατηγική, η οποία ξεκινάει από τα αναχώματα στις…Συμπληγάδες της ακρίβειας, περνάει μέσα από κομβικά νομοσχέδια, όπως αυτό για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης και φτάνει μέχρι την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, μέσα από κινήσεις όπως αυτή για το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στον δημόσιο τομέα της χώρας. “Η αξιολόγηση αποδεικνύουμε ότι έχει πρωτίστως και έναν χαρακτήρα ενθαρρυντικό και δημιουργικό. Σκοπός μας είναι πάντα να μπορούμε να επιβραβεύουμε εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι όχι απλά πετυχαίνουν αλλά συχνά ξεπερνούν τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σηκώνοντας την αυλαία της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Στην…κυβερνητική μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ένα μέτωπο που…πληγώνει δημοσκοπικά τη Νέα Δημοκρατία, η Ηρώδου Αττικού 19 και τα συναρμόδια υπουργεία…τρέχουν νέες παρεμβάσεις, όπως αυτή της αναβάθμισης του εργαλείου του “e-Καταναλωτής”, ζητώντας από τους πολίτες να το αξιοποιήσουν περισσότερο. “Μόνο ωφελημένοι θα μπορούν να βγουν, διότι τελικά η μεγαλύτερη διαφάνεια οδηγεί και σε περισσότερο ανταγωνισμό και τελικά σε μειωμένες τιμές μεταξύ των διαφορετικών αλυσίδων. Μένουμε με κάθε τρόπο δίπλα στον πολίτη, αναγνωρίζοντας ότι η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και ότι, ναι, μπορεί να μην έχουμε φτάσει εκεί ακόμα που θέλουμε, στην υγεία, στην παιδεία ή στο κράτος, αλλά πρέπει να θυμίζουμε τα σημαντικά βήματα που γίνονται παντού: από την άμυνα, το μεταναστευτικό, τα μέτρα κατά της βίας, τις σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι την οικονομία, τα μεγάλα έργα, την ψηφιοποίηση του Δημοσίου. Οδηγοί μας πάντα είναι τα ρήματα “ακούμε” και “προσπαθούμε”. Για αυτό και αντιμετωπίζουμε και την ψήφο της επόμενης αναμέτρησης ως μία εντολή για λιγότερα λάθη και περισσότερη δουλειά”, ανέφερε ο πρωθυπουργός προς τα μέλη της υπουργικής ομάδας, ενώ σήμερα θα βρεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να μιλήσει για το νομοσχέδιο που προωθεί το νέο Δικαστικό Χάρτη, με στόχο να επιταχυνθεί ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης έως και 30% έως το 2027.

Το προσκλητήριο

Έξι εβδομάδες πριν το μεγάλο πολιτικό ορόσημο των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός που αμέσως μετά τη μικρή ανάπαυλα της εορτής του Πάσχα θα πάρει και πάλι το…δρόμο των ανά την Αττική και περιφέρεια περιοδειών θέτει το…γαλάζιο οικοσύστημα σε πλήρη εγρήγορση.

Έχοντας ήδη τοποθετήσει δώδεκα κορυφαίους υπουργούς ως επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας στις περιφέρειες της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσκαλεί τόσο τους ίδιους, όσο και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να…οργώσουν το σύνολο της επικράτειας, αναδεικνύοντας τα μεγάλα διλήμματα επάνω στα οποία θα κληθούν να τοποθετηθούν οι πολίτες τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου. Οι κατευθυντήριες γραμμές προς τα κυβερνητικά και τα κοινοβουλευτικά στελέχη είναι να κινητοποιηθούν με όλη τους τη δύναμη στις εκλογικές τους περιφέρειες, να μιλήσουν για την Ευρώπη, να αναδείξουν τις μεταρρυθμίσεις και, ταυτόχρονα, να προτάξουν την κρισιμότητα της επερχόμενης αναμέτρησης.

“Συνεχίζουμε την πορεία των μεγάλων αλλαγών και θα έλεγα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα ενόψει και των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Εκεί που προφανώς θα κριθεί πόσο δυνατές και αποτελεσματικές θα είναι οι φωνές των ελληνικών διεκδικήσεων στην Ευρωβουλή, αλλά σε έναν βαθμό θα κριθεί και το πόσο σταθερό είναι το πολιτικό σκηνικό, ώστε η πατρίδα μας να μείνει σε τροχιά προόδου, πλησιάζοντας με σιγουριά όλο πιο κοντά στην Ευρώπη. Και οφείλουμε, συνεπώς, να αξιοποιήσουμε και τις ημέρες που έρχονται”, σημειώνει ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τους “γαλάζιους” να βρεθούν μαζί του στην…πρώτη γραμμή της τελικής αντεπίθεσης.

Το…οικοδόμημα της…γαλάζιας στρατηγικής, με το βλέμμα στην 9ης Ιουνίου και τον πήχη που τοποθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κινείται σε συγκεκριμένες διαδρομές που θα έχουν ως…καταληκτικό σταθμό τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και περιλαμβάνουν:

-Το μήνυμα ότι η οδός Πειραιώς αποτελεί τη μόνη πολιτική δύναμη που υπηρετεί τον “υπεύθυνο πατριωτισμό”, την “πρόοδο” και διαθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη ημέρα της χώρας.

-Την επιλογή της τακτικής που θέλει την κυβερνητική παράταξη να απευθύνεται τόσο προς το συντηρητικό κοινό, όσο και προς τους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου.

-Την καθημερινή ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη και την…ακροδεξιά πολυκατοικία. “Να αξιοποιήσουμε τον χρόνο αυτόν, να εξηγήσουμε με απλά λόγια στους συμπολίτες μας τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή από τη μία, μια άστοχη, επιπόλαιη επιλογή από την άλλη, χωρίς να αφήνουμε τα ψέματα της αντιπολίτευσης να δηλητηριάζουν τους πολίτες, ούτε τα επιμέρους παράπονα -που πάντα υπάρχουν- να θολώνουν τη συνολική πορεία του τόπου. Και στα…λεφτόδεντρα, τα οποία βλέπω ότι φυτρώνουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά, και στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας, εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας”, είναι το πρωθυπουργικό σήμα. 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνα

Εικόνα

Για να επικρίνει τον «προσωπικό βοηθό» – που δεν έχει φτάσει στην περιφέρεια – ο Στέφανος…