Λάρισα: Β. Κόκκαλης – “Η κυβέρνηση στερείται σοβαρής πολιτικής για το στεγαστικό ζήτημα”

Κόκκαλης-Βασιλης-2

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απώλεια βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στεγαστικής πολιτικής αλλά και για σειρά ακόμη ζητημάτων άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικότερα ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Δεν είναι που καταρρέουν τα νοσοκομεία και πεθαίνει ο κόσμος στις καρότσες των αγροτικών. Δεν είναι που διορίζονται παράνομα οι σταθμάρχες και χάνονται πενήντα εφτά άνθρωποι. Δεν είναι που έρχεται η Κυβέρνηση και λέει ψέματα ευθέως για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, που βλέπει να πέφτουν οι τιμές. Γίνεται μια προσπάθεια μιας αντιστροφής της πραγματικότητας με απίστευτο θράσος από τούτο εδώ το Βήμα. Ακούσαμε τον κ. Γεωργιάδη πριν να λέει: «Δεν το πήρατε χαμπάρι; 1.800 ευρώ τον μήνα στους ιατρούς για να πάνε σε άγονη περιοχή. 1.800 ευρώ τον μήνα»… Αυτό τι σημαίνει; Όποιος το ακούει νομίζει ότι είναι κάθε μήνα για το μόνιμο προσωπικό. Βέβαια, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει με το απίστευτο αυτό θράσος.

Δεν μας αξίζει, όμως, τέτοιου είδους κατάρρευση. Και για όλα σας ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία, μόνο η επικοινωνία και τίποτε άλλο. Για τα Τέμπη σας ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία. Εκεί κάνατε κάποια λάθη. Στην επικοινωνία κάνατε λάθη. Το είπε και ο Πρωθυπουργός: «Εκεί κάναμε λάθος στην επικοινωνία». Δεν ντρέπεστε; Προφανώς όχι.

Όσον αφορά τη στέγαση, μαζί με τον πληθωρισμό των τροφίμων, αλλά και τις αυξημένες τιμές στα καύσιμα, το κόστος στέγασης αναδεικνύεται από τα μεγαλύτερα ίσως προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοικοκυριό σήμερα. Πλήττει όχι μόνο τα ευάλωτα, όπως τα γνωρίζαμε, νοικοκυριά, αλλά πλήττει και νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα.

Δυστυχώς, δεν έχετε αντιληφθεί ότι η στέγη είναι υποχρέωση του κράτους πάνω απ’ όλα. Να θυμηθούμε λίγο, γιατί τώρα το ξεχάσατε, το πρόγραμμα «Σπίτι Μου»; Τι έγινε; Έκλεισε. Όσοι πρόλαβαν δάνεια πήραν. Πόσες ήταν οι αιτήσεις; Τι λέγατε τότε; Θα καλύψουμε ειδικά για τους νέους σε μεγάλη πλειοψηφία τη στέγασή τους, να στεγάσουν τα όνειρά τους. Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί; Περίπου σαράντα χιλιάδες. Πόσες έχουν πάρει προέγκριση; Περίπου είκοσι τρεις χιλιάδες. Πόσες έχουν πάρει τελική έγκριση; Σχεδόν δέκα χιλιάδες. Το θεωρείτε επιτυχία αυτό; Η παρενέργεια ίσα-ίσα αυτού του μέτρου είναι ότι αυξήθηκαν και οι τιμές στα ακίνητα προ του 2007, τα οποία αυτά ήταν τα ακίνητα που μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Αυτό, όμως, δεν είναι στεγαστική πολιτική. Αυτό ήταν ξεκάθαρα ένας φθηνός δανεισμός για λίγους“.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ