Λάρισα: Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

protomagia-1200x668-1

Με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα τιμήσουν την Πρωτομαγιά ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, αύριο, στην Λάρισα. Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί από το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, αύριο, Τετάρτη, στις 10:00 π.μ., στο μνημείο της πλατείας Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας), ενώ ακολουθεί στις 10.30 πμ. η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των υπόλοιπων φορέων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σε σχετική του ανακοίνωση το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας επισημαίνει ότι “η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, έστειλε το μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι στης χώρας αγωνίζονται για να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους και όχι αυξήσεις κοροϊδία, σαν αυτές που δόθηκαν για το 2024. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και την Πρωτομαγιά και με την 24ωρη απεργία της 21ης Μαΐου”.

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης με αιτήματα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων, άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πλημμυροπαθείς, άμεσα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία κ.α.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ