Επιστροφή στη φύση με «glamping» – Τα 4 πιο πολυτελή καταφύγια στον κόσμο

Επιστροφή στη φύση με «glamping» – Τα 4 πιο πολυτελή καταφύγια στον κόσμο

Θες να πας για κάμπινγκ αλλά πιστέυεις πώς αυτή η εναλλακτική διακοπών δεν ταιράζει σε έσενα; Μπορείς να έρθεις κοντά στη φύση και να έχεις τις ανέσεις σου χάρη στο «glamping». Στην ουσία είναι ένας τρόπος να συνδυάσεις πολυτέλεια και διακοπές μαζί σε εξωτερικό χώρο. Μάλιστα, ο όρος αυτός δεν έχει ενταχθεί τυχαία, στο λεξικό του Κέιμπριτζ.

Πρόκειται για μία λέξη που πρόερχεται από το γνωστό «camping» και το «glamorous» (γοητευτικός) και ουσιαστικά σημαίνει το πολυτελές και πιο άνετο κάμπινγκ σε σχέση με το γνωστό, παραδοσιακό.

Το glamping είναι ακόμα αναπτυσσόμενο είδος διαμονής αλλά με όλο και μεγαλύτερο κοινό, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ασία αλλά και στην Αυστραλία και απευθύνεται κυρίως σε εύπορες οικογένειες και σε ζευγάρια που αναζητούν την περιπέτεια και τις χαρές της ζωής μέσα στη φύση, απολαμβάνοντας όμως όλες τις ανέσεις ενός 5άστερου ή 4άστερου ξενοδοχείου. Έτσι, δεκάδες νέα καταλύματα ή μάλλον “καταφύγια” πολυτέλειας ξεφυτρώνουν μέσα στα πυκνά αμερικανικά δάση και στα απέραντα, καταπράσινα λιβάδια, δίπλα σε ποταμούς ή λίμνες, που παρέχουν όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια στους φιλοξενούμενους τους.

Μπήκε στο νομοσχέδιο του τουρισμού

Η συγκεκριμένη τάση έχει γίνει μάλιστα τόσο δημοφιλής που από το 2020 το Glamping μπήκε στο νομοσχέδιο του τουρισμού με στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού αυτού προϊόντος. Ετσι σύμφωνα με το άρθρο 37 του σχετικού νομοσχεδίου με τον όρο «glamping» νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Το glamping στα καλύτερά του

Τα τελευταία χρόνια οι επιλογές σε καταλύματα φτάνουν την πολυτέλεια σε άλλο επίπεδο! Τι εννoούμε; Δες παρακάτω τα 4 πιο πολυτελή καταφύγια glamping στον κόσμο και σίγουρα θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις με την μαγεία που προσφέρουν στις «δύσκολες» διακοπές σου.

Ταϊλάνδη

Four Seasons Golden Triangle

Ένας φυσικός παράδεισος που περιβάλλεται από μαγευτικά βουνά, το Four Seasons Tented Camp Golden Triangle βρίσκεται σε μια εξαίσια ζούγκλα από μπαμπού κοντά σε μερικούς από τους παλαιότερους πολιτισμούς της Ταϊλάνδης. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα με ελέφαντα, να κάνουν μια βόλτα στη φύση και να ανακαλύψουν τα έθιμα των πιο πολύχρωμων φυλών των λόφων της βόρειας Ταϊλάνδης. Το Four Seasons Tented Camp Golden Triangle διαθέτει μόλις 15 σκηνές, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απλωθούν σε 54 τετραγωνικά μέτρα χώρου διαβίωσης εξοπλισμένου με δερμάτινες και ξύλινες καρέκλες, ανεμιστήρες ή χαλαρώσουν σε ένα -κατά παραγγελία- ξύλινο υδρομασάζ στο εξωτερικό κατάστρωμα.

Καμπότζη

Shinta Mani Wild

Δημιουργημένο από τον διάσημο σχεδιαστή θερέτρου Bill Bensley, το Shinta Mani Wild είναι ένα υπερπολυτελές καταφύγιο στην Καμπότζη, που συνδυάζει τη φιλοξενία παγκόσμιας κλάσης με τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση. Το ακίνητο βρίσκεται σε έναν απροστάτευτο διάδρομο άγριας ζωής που συνδέει το Εθνικό Πάρκο Bokor με το Εθνικό Πάρκο Kirirom και στοχεύει στην προστασία αυτής της κοιλάδας του ποταμού έκτασης 350 εκταρίων από λαθροθηρία, εξόρυξη και υλοτομία. Δεκαπέντε ειδικά σχεδιασμένες σκηνές σκαρφαλώνουν πάνω από γρήγορα κινούμενα νερά και καταρράκτες, παρέχοντας θέα και εμπειρία που δεν μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο θέρετρο στην Ασία. Κάθε σκηνή είναι σχολαστικά σχεδιασμένη για να προκαλεί την αίσθηση του πώς θα ήταν να βρίσκεσαι σε ένα πολυτελές σαφάρι στις ζούγκλες της Καμπότζης.

Μποτσουάνα

Mombo & Little Mombo

Το Mombo Camp, που βρίσκεται στο βόρειο σημείο του γεμάτου άγρια ​​ζωή Chief’s Island στο Δέλτα του Okavango, είναι ένα από τα καλύτερα καταφύγια σαφάρι της Αφρικής. Χτισμένες κάτω από μεγάλα, σκιερά δέντρα με θέα σε μια πλημμυρική πεδιάδα που γενικά γεμίζει ζωή, οι εννέα ευρύχωρες σουίτες από ξύλο και καμβά του καταυλισμού είναι υψωμένες 2 μέτρα από το έδαφος, με μεγάλη βεράντα, μια σάλα και ντους εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Οι κύριοι χώροι καθιστικού, μπαρ και τραπεζαρίας του Mombo Camp είναι κάτω από μια αχυρένια στρώση, ενώ το boma προσθέτει παραδοσιακή γεύση σε ένα υπέροχο δείπνο κάτω από τα αστέρια. Υπάρχουν δύο πισίνες στις οποίες μπορείτε να αράζετε και ένα γυμναστήριο. Το Little Mombo, που βρίσκεται στο Chief’s Island, είναι ένα μικρότερο και πιο οικείο συγκρότημα και έχει τη δική του τραπεζαρία, το σαλόνι και μια αστραφτερή πισίνα.

Γιούτα

Camp Sarika by Amangiri

Το Camp Sarika by Amangiri είναι ένα γαλήνιο και διαχρονικό καταφύγιο στην έρημο της Γιούτα, με φόντο χιλιάδες βραχώδεις σχηματισμούς και απέραντο γαλάζιο ουρανό. Αντλώντας το όνομά του από τη σανσκριτική λέξη για το «ανοιχτός χώρος» και «ουρανός», το συγκρότημα επιτρέπει μια εμπειρία ερημιάς πίσω στη φύση με απόλυτη άνεση, αποκαλύπτοντας τα απόκοσμα τοπία της Γιούτα και τις ενδιαφέρουσες πτυχές της κουλτούρας των ιθαγενών της Αμερικής σε κάθε βήμα. Με θέα στους εντυπωσιακούς χώρους με επίπεδη κορυφή, περιλαμβάνει δέκα κιόσκια με σκηνές το καθένα με το δικό του ευρύχωρο υπαίθριο κατάστρωμα και ιδιωτική μικρή πισίνα. Αυτά είναι διαισθητικά τοποθετημένα για να παρέχουν τη μέγιστη απομόνωση και ανεμπόδιστη θέα, ενώ εξακολουθούν να επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στο κύριο περίπτερο του συγκροτήματος με τις δύο σουίτες σπα, το εστιατόριο, το χώρο ηλιοθεραπείας, την πισίνα και το τζακούζι.

Glamping στην Ελλάδα

Τα εκπληκτικά τοπία και τα καταγάλανα νερά της Ελλάδας, προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για μια αξέχαστη εμπειρία glamping. Ναι καλά κατάλαβες, έχουμε και εμείς στη χώρα μας παρόμοια πολυτελή καταφύγια όπου σου δίνουν την ευκαιρία να είσαι ένα με τη φύση απολαμβάνοντας ανέσεις. Οι προορισμοί για glamping στην Ελλάδα είναι:

Σαντορίνη

Γνωστή για τα ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα και τα γραφικά ασβεστωμένα της σοκάκια, η Σαντορίνη προσφέρει εντυπωσιακά αξιοθέατα σκαρφαλωμένα σε βράχους με θέα στο Αιγαίο. Ξυπνήστε με πανοραμική θέα στην καλντέρα, χαλαρώστε σε ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης και απολαύστε τον ρομαντισμό αυτού του μαγευτικού νησιού.

Κρήτη

Είναι περιττό να μιλήσω για τα υπέροχα τοπία, τα απόκρημνα βουνά και τις παρθένες παραλίες στην Κρήτη. Εδώ μπορείτε να μείνετε σε οικολογικά καταλύματα μέσα σε ελαιώνες ή σε πολυτελείς σκηνές κοντά στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας στο Ελαφονήσι.

Χαλκιδική

Επειδή σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, εξερευνήστε τις ομορφιές της και την ιστορία της απολαμβάνοντας τις ανέσεις του glamping. Μείνετε σε σκηνές σε στυλ σαφάρι κοντά σε αρχαία ερείπια ή επιλέξτε παραθαλάσσιες καμπίνες με πρόσβαση σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

Ζάκυνθος

Βουτήξτε στα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας Ναυάγιο και στη συνέχεια αποσυρθείτε στην κομψή σκηνή σας, ανάμεσα σε καταπράσινους κήπους. Η Ζάκυνθος, αυτός ο παράδεισος του Ιονίου, είναι ιδανικός για όσους αναζητούν ένα μείγμα χαλάρωσης και περιπέτειας

Ρόδος

Βυθιστείτε στη μεσαιωνική γοητεία του «νησιού των ιπποτών», που μαγεύει τους επισκέπτες του σε όλα τα επίπεδα. Οι τοποθεσίες για glamping που προσφέρει η Ρόδος, συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την πολιτιστική εξερεύνηση και την απόλυτη χαλάρωση στη φύση.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ