Βόλος: Επιστολή των κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείου στον Χρήστο Τριαντόπουλο για ταλαιπωρία που υφίστανται

IMG_3488-1024x576

Την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του Παλαιού Λιμεναρχείου-Παλαιών Βόλου λόγω των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις και τις αυτοψίες στα κατεστραμμένα κτήρια, οκτώ μήνες μετά τις πλημμύρες του παλαιού Λιμεναρχείου, περιγράφει ο Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιού Λιμεναρχείου, σε επιστολή του προς το υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλος.

Επισημαίνουν την ανάγκη να επισπευστούν οι αυτοψίες και η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς, χωρίς άδικους αποκλεισμούς. Ο σύλλογος τονίζει ότι οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση καθώς όχι μόνο “είδαν τις ζωές τους και όσα με κόπο είχαν δημιουργήσει τόσα χρόνια, να «πνίγονται» στη λάσπη, εξαιτίας διαχρονικών αστοχιών και παθογενειών της Πολιτείας στις υποδομές και την έλλειψη ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού. Το χειρότερο όλων είναι πως υποβάλλονται σε περαιτέρω ταλαιπωρία, εξαιτίας της κωλυσιεργίας στις διαδικασίες που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Για τα ζητήματα των αποζημιώσεων, μέχρι και σήμερα υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις στην πρώτη αρωγή (!), ενώ σχεδόν κανένας στο Παλαιό Λιμεναρχείο δεν έχει εισπράξει την αποζημίωση (μέσω του Δήμου Βόλου) για την καταστροφή της οικοσκευής του από την 2η πλημμύρα. Όποιος δε, απευθύνεται στην οικεία Δημοτική Αρχή, λαμβάνει την απάντηση πως οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι δεν έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα από το αρμόδιο υπουργείο.

Υποθέτουμε ότι είστε ενήμερος για την πρόσφατη ανακοίνωση του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Βόλου, ο οποίος έκανε λόγο για «προσπάθειες παραπλάνησης και μετάθεσης ευθυνών» και «κοροϊδία απέναντι σε πονεμένους ανθρώπους».

Ολόκληρη η επιστολή

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ