Το μπόνους στο Δημόσιο εργαλείο επιβράβευσης των υπαλλήλων…

Το μπόνους στο Δημόσιο εργαλείο επιβράβευσης των υπαλλήλων...

Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατή θα είναι η ελληνική φωνή στην Ευρώπη, αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου, τόνισε στην εισήγησή του προς το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σχετικά με την ατζέντα της συνεδρίασης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σχέδιο “Μια Ελλάδα για όλους” για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

“Προχωρά παράλληλα η επιλογή νέων διοικήσεων στον δημόσιο τομέα”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, που αναφέρθηκε και στο ειδικό μπόνους παραγωγικότητας που θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους.

“Στόχος να επιβραβεύουμε όσους δημοσίους υπαλλήλους πετυχαίνουν ή και ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Το νέο πλαίσιο περιορίζει τις αναβολές και αυξάνει τη λογοδοσία. Γίνεται ένα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού κράτους”, πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. “Μια μεταρρύθμιση που καθυστέρησε εδώ και 150 χρόνια. Αυτή τη μεγάλη τομή προωθούμε ώστε να μειωθεί έως και κατά 30% ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης μέχρι το 2027. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο της Επικρατείας που εισάγει ο υπουργός Δικαιοσύνης”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς έχασε ο Μπακογιάννης

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τούρτα Ο συριζαίος πρόεδρος έκανε στον Ευάγγελο Αποστολάκη έκπληξη για τα γενέθλιά του ενώ περιόδευαν στην…