Επίθεση χωρίς έλεος αλλά με πολύ χιούμορ

Επίθεση χωρίς έλεος αλλά με πολύ χιούμορ

Με χιούμορ αλλά χωρίς έλεος σφυροκόπησε ο Τζο Μπάιντεν τον Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ του Σαββάτου, στο ετήσιο δείπνο της Ενωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου – λέγοντας, μεταξύ άλλων, στους 2.600 προσκεκλημένους: «Είμαι ένας ενήλικος που κατεβαίνει υποψήφιος απέναντι σ’ έναν εξάχρονο». Ομως η εύθυμη διάθεση μέσα στην αίθουσα ερχόταν σε έντονη αντίθεση με τις θορυβώδεις διαδηλώσεις έξω από το ξενοδοχείο Hilton της Ουάσιγκτον. Εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν «Ντροπή σας!» σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, δημοσιογράφους και διασημότητες καθώς προσέρχονταν για το δείπνο, καταδικάζοντας τον χειρισμό του πολέμου στη Γάζα από τον Μπάιντεν και την κάλυψή του από τα ΜΜΕ. Καθώς οι εικασίες για ένα ντιμπέιτ μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ εντείνονται, ο αμερικανός πρόεδρος – φορώντας σμόκιν και μαύρη γραβάτα – ξεκίνησε την ομιλία του με μια άμεση αλλά αστεία αναφορά στον Τραμπ, αποκαλώντας τον «κοιμήση Ντον», δανειζόμενος δηλαδή το παρατσούκλι που είχε κολλήσει ο Τραμπ στον ίδιο στο παρελθόν. «Οι εκλογές του 2024 είναι σε πλήρη εξέλιξη και ναι, η ηλικία είναι ένα θέμα», σημείωσε ο 81χρονος Μπάιντεν. «Είμαι ένας ενήλικος που κατεβαίνει υποψήφιος απέναντι σ’ έναν εξάχρονο».

Ντροπιαστική ομιλία

Ο αμερικανός πρόεδρος στηλίτευσε επίσης τον Τραμπ για μια πρόσφατη ομιλία του όπου περιέγραψε τη μάχη του αμερικανικού εμφυλίου στο Γκέτισμπεργκ ως «ενδιαφέρουσα», «άγρια», «φρικτή» και «όμορφη». «Μιλώντας για ιστορία», είπε, «ακούσατε τι είπε μόλις ο Ντόναλντ για μια μεγάλη μάχη του εμφυλίου πολέμου; «Το Γκέτισμπεργκ – ουάου!». Η ομιλία του Τραμπ ήταν τόσο ντροπιαστική, που το άγαλμα του Ρόμπερτ Ε. Λι παραδόθηκε ξανά». Ο Μπάιντεν δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την ποινική δίκη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, όπου κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων προκειμένου να καλύψει την εξαγορά της σιωπής μιας πρώην πορνοστάρ, της Στόρμι Ντάνιελς. «Ο Ντόναλντ», σχολίασε, «πέρασε μερικές δύσκολες ημέρες τον τελευταίο καιρό. Θα μπορούσατε να το αποκαλέσετε «stormy» [θυελλώδη] καιρό για εκείνον».

Οπως και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, ο κωμικός Κόλιν Τζοστ, έτσι και ο Μπάιντεν διακωμώδησε την ηλικία του – πετώντας παράλληλα μερικές σπόντες για τους δημοσιογράφους. «Κάποιοι από εσάς», είπε, «παραπονέθηκαν ότι δεν δέχομαι αρκετές ερωτήσεις. Ουδέν σχόλιο». Στη δεκάλεπτη ομιλία του, κι ενώ έξω από το ξενοδοχείο δεκάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα, δεν έκανε καμία αναφορά στον συνεχιζόμενο πόλεμο ή την εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακο.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ