Ελεύθερος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ – Δεν του απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα

Ελεύθερος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ – Δεν του απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ ανακρίθηκε από την αστυνομία τη Δευτέρα για τις φερόμενες σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δύο γυναικών σε διαφορετικά κινηματογραφικά πλατό, δήλωσαν αστυνομικές πηγές, και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Ντεπαρντιέ, ένας από τους κάποτε κορυφαίους κινηματογραφικούς αστέρες της Γαλλίας, έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός αυξανόμενου αριθμού καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Ντεπαρντιέ αρνείται ότι έχει διαπράξει αδίκημα. Ένας από τους δικηγόρους του, ο Christian Saint-Palais, δήλωσε στην τηλεόραση BFM ότι ο ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι ανακριτές εξετάζουν τα φερόμενα σεξουαλικά εγκλήματα που έλαβαν χώρα  σε δύο κινηματογραφικά πλατό, με τη μία υπόθεση να συνέβη το 2014 και την άλλη το 2021.

Η αστυνομία του Παρισιού και η εισαγγελία αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ανικανότητα του γαλλικού κράτους;

Η υπόθεση του Ντεπαρντιέ έχει διχάσει τη γαλλική κοινωνία, με μερικές γυναίκες να τον θεωρούν σύμβολο της ανικανότητας της χώρας να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική κακοποίηση από ισχυρούς άνδρες στον απόηχο του κινήματος #Metoo.

Άλλοι, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί, έχουν ταχθεί υπέρ της αθωότητας του.

«Είναι ένας τεράστιος ηθοποιός, μια ιδιοφυΐα της τέχνης του», δήλωσε ο Μακρόν στα τέλη του περασμένου έτους. «Κάνει τη Γαλλία υπερήφανη».

*Mε πληροφορίες από SWI | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Stefanie Loos | REUTERS

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ