Το «κλειδί» για το πιο απαιτητικό παιχνίδι της χρονιάς

Το «κλειδί» για το πιο απαιτητικό παιχνίδι της χρονιάς

Ο Ολυμπιακός θ’ αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, στον πρώτο ημιτελικό για το Conference League, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πλέον αποκλειστικά στραμμένη την προσοχή τους στο ματς με τους Εγγλέζους.

Ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε σήμερα, μετά το ματς με την Λαμία, στην πρώτη «μάχη» με την Βίλα και χρησιμοποίησε τη λέξη «ανυπομονούμε» για να περιγράψει το κλίμα στην ομάδα του λιμανιού.

Και με την συγκεκριμένη λέξη ο Ισπανός τεχνικός περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ζει την αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ματς, όλος ο οργανισμός του συλλόγου. Όχι μόνο οι παίκτες και το τεχνικό τιμ αλλά και ο κόσμος και η διοίκηση του Ολυμπιακού.

Όλοι ανυπομονούν για το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» κι αυτό το συναίσθημα «πλημμυρίζει» όλους τους οπαδούς της ομάδας του λιμανιού.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα τις δυσκολίες που καλείται ν’ αντιμετωπίσει η ομάδα του, έχοντας αντίπαλο μια από τις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Μην ξεχνάμε ότι η Άστον Βίλα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και στοχεύει σε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» θα εστιάσει τις μέρες που θ’ ακολουθήσουν στον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίξει η ομάδα του στο Μπέρμιγχαμ, έχοντας στο μυαλό ότι μιλάμε για το πιο απαιτητικό παιχνίδι της χρονιάς.

Αυτό λοιπόν που θεωρεί σημείο «κλειδί» ο πολύπειρος τεχνικός των πειραιωτών είναι ο βαθμός συγκέντρωσης που πρέπει να έχουν οι παίκτες του. Για τον Μεντιλίμπαρ είναι ξεκάθαρο το πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός.

Δεν αλλάζει την επιθετική φιλοσοφία του ο 63χρονος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» κι αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να παρουσιάσει όλες τις επιθετικές αρετές που έχει στο παιχνίδι του.

Αυτό όμως στο οποίο δίνει μεγάλη βάση ο Μεντιλίμπαρ, είναι η συγκέντρωση που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Πέμπτης.

Είναι σίγουρο ότι ο «Μέντι» θα μιλήσει στους «ερυθρόλευκους» για το πόσο μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν στο ματς με την Βίλα εστιάζοντας στην αποφυγή λαθών.

Όταν μια ομάδα είναι συγκεντρωμένη στο παιχνίδι μειώνει σε μεγάλο βαθμό και το ενδεχόμενο των ατομικών λαθών κι αυτό είναι κάτι στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Μεντιλίμπαρ ξέρει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει τη Πέμπτη το πιο απαιτητικό παιχνίδι της χρονιάς και σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια δεν επιτρέπονται τα λάθη, γιατί η Άστον Βίλα είναι εξαιρετική ομάδα και με μεγάλες παραστάσεις ικανή να τιμωρήσει την παραμικρή αδράνεια.

Η λέξη «κλειδί» λοιπόν είναι η συγκέντρωση και ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού θέλει να δει τους παίκτες του να μπουν στο «Βίλα Παρκ», με την προσήλωση που ταιριάζει σ’ έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το σφύριγμα της λήξης, για να μπορέσει να πάρει ο Ολυμπιακός ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της αγγλικής ομάδας και για να πετύχουν τον στόχο τους οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι όλοι σε εγρήγορση.

Σε τόσο μεγάλα παιχνίδια μετράει και η λεπτομέρεια κι αυτό σημαίνει πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι για όλα σε κάθε φάση, σε κάθε «μονομαχία».

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ