Συγκρούσεις, αναταραχές και βίαιες επιθέσεις – Σε ποιες χώρες δεν είναι καλό να ταξιδέψετε φέτος

Συγκρούσεις, αναταραχές και βίαιες επιθέσεις - Σε ποιες χώρες δεν είναι καλό να ταξιδέψετε φέτος

Λατρεύετε τα ταξίδια και ανυπομονείτε για τη στιγμή που θα επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο για κάποιον προορισμό του εξωτερικού;

Τότε πριν σχεδιάσετε τις διακοπές σας και κλείσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο είναι σημαντικό να ελέγξετε πρώτα τον βαθμό επικινδυνότητας του τόπου προορισμού σας.

Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη, που διεξάγεται από την εταιρεία αξιολόγησης κινδύνων International SOS, οι πιο επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψετε το 2024 είναι το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Λιβύη, η Σομαλία, η Ουκρανία και το Ιράκ.

Την ίδια ώρα, επικίνδυνα στη λίστα έχουν ανέβει τα Παλαιστινιακά εδάφη, ο Λίβανος, η Ουκρανία, η περιοχή Σαχέλ της Αφρικής.

Oι χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ιατρικών προβλημάτων ή ασθενειών είναι η Υεμένη, ο Νίγηρας, η Λιβύη

Οι συντάκτες της μελέτης λαμβάνουν υπόψη τα επίπεδα ασφαλείας των χωρών, με βάση την απειλή που συνιστούν για τους εργαζόμενους η πολιτική βία (συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας, των εξεγέρσεων, των ταραχών με πολιτικά κίνητρα και του πολέμου), η κοινωνική αναταραχή (συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής, κοινοτικής και εθνοτικής βίας) και η μικροεγκληματικότητα.

Στην Κεντρική και Νότια Αμερική, οι χώρες στις οποίες κρίνεται υψηλός ο κίνδυνος για την ασφάλεια των ταξιδιωτών είναι η Βενεζουέλα, η Ονδούρα και η Αϊτή.

Αύξηση της εγκληματικότητας και των ταραχών στη Βενεζουέλα

Αναφορικά με την υγεία, οι χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ιατρικών προβλημάτων ή ασθενειών είναι η Υεμένη, ο Νίγηρας, η Λιβύη, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Σομαλία και η Σιέρα Λεόνε.

«Οι γεωπολιτικές εντάσεις, η αναταραχή και η πολιτική αστάθεια αναμένεται να επηρεάσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο ότι το Σαχέλ, περιοχές της Μέσης Ανατολής και η Ουκρανία εντάσσονται στην κατηγορία υψηλού ή ακραίου κινδύνου ασφαλείας», σχολιάζει η Sally Llewellyn, υπεύθυνη του τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας της International SOS.

Η θέση της Ελλάδας

Η χώρα μας βρίσκεται:

  • στο κίτρινο (χαμηλός κίνδυνος) όσον αφορά στην ασφάλεια
  • στο πράσινο (χαμηλός κίνδυνος) όσον αφορά στην υγεία
  • στο ροζ (χαμηλός κίνδυνος) όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή
  • στο κόκκινο (15-17,5% κίνδυνος) όσον αφορά στην ψυχική υγεία

Δείτε τον διαδραστικό Χάρτη Κινδύνων 2024 εδώ

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ