Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η πολιτική ανατροπή

Β. Κεχαγιά: Το μείζον είναι η παραβίαση του άρθρου 16

“Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλάμε για πολιτική ανατροπή, η οποία δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα ποσοστά του κόμματος μας στις ευρωεκλογές του Ιουνίου”, αναφέρει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξη της στην “Real News”, και εξηγεί: “Η ανατροπή σχετίζεται και με τη συνολική πολιτική εικόνα που θα διαμορφωθεί τη νύχτα των ευρωεκλογών. Η αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνδυασμό με μια αισθητή μείωση των ποσοστών της ΝΔ θα δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό με το κυβερνών κόμμα αποδυναμωμένο και την αξιωματική αντιπολίτευση ενισχυμένη”.

Λέει ακόμη η κ. Κεχαγιά: Ο περιορισμός της απόστασης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προκαλέσει πλήγμα στην κυριαρχία της, επομένως και της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που αντιμετώπισε το 41% του Ιουνίου του 2023 ως λευκή επιταγή και το διαχειρίστηκε με απόλυτη αλαζονεία. Όσο πιο υψηλό θα είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόσο καλύτερα για την κοινωνία και τη χώρα που επιζητούν την αλλαγή. Το κόμμα μας, ως κόμμα εξουσίας επιδιώκει όπως έχει πει και ο Στέφανος Κασσελάκης τη νίκη, όμως εάν αυτή δεν έρθει στις ευρωεκλογές είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλιστεί στις εθνικές εκλογές. Επειδή ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τον πήχη στο 33%- δηλαδή κάτω από το όριο της αυτοδυναμίας- εμείς τους λέμε ότι οι συγκρίσεις θα γίνουν ξεκάθαρα με τις εθνικές εκλογές του 2023. Και τότε θα ξαναζυγιστούμε όλοι.

Για τις επικρίσεις που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί δεν κατέθεσε υπόμνημα για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών απαντά: “Επειδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που συντονίζονται ως δίδυμες ψυχές κατέθεσαν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τους Σπαρτιάτες δεν σημαίνει αυτομάτως, όπως τα δυο κόμματα θέλουν να το παρουσιάζουν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέλειψε να το πράξει γιατί “γλυκοκοιτάζει” τις ψήφους της Ακροδεξιάς. Δεν τις θέλουμε αυτές τις ψήφους. Η ΝΔ μάλλον κάνει προβολή των ορέξεων της στην αξιωματική αντιπολίτευση για να δικαιολογήσει τις πραγματικές της στοχεύσεις: την αλίευση ψήφων από τους Σπαρτιάτες και άλλους ακροδεξιούς σχηματισμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέλεξε να καταθέσει τη θέση του μέσω πολιτικής δήλωσης στην οποία διασαφηνίζεται η απέχθεια του και η άρνησή του απέναντι σε κάθε ναζιστική, φασιστική και εγκληματική παραφυάδα της Χρυσής Αυγής αλλά και απέναντι σε κάθε μόρφωμα που εμφανίζει παρόμοια χαρακτηριστικά. Η κυβερνητική παράταξη από την άλλη, υποκρίνεται ότι ανησυχεί για τους Σπαρτιάτες την ώρα που με δική της αμέλεια ή αβλεψία δεν κατάφερε να αποκλείσει αυτό το κόμμα από τις εθνικές εκλογές. Την ώρα που ενέταξε στο ευρωψηφοδέλτιό της υμνήτρια του Κασιδιάρη και την ίδια ώρα που βουλευτής της ΝΔ δηλώνει με σαφήνεια ότι το κυβερνών κόμμα επιζητεί ψήφους από παντού ακόμη κι αν αυτές προέρχονται από το χώρο της Ακροδεξιάς. Αν αυτό δεν είναι πολιτικός καιροσκοπισμός τότε αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ αισθάνεται άνετα με αυτές τις ψήφους κι αυτό είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό”.

Για τις αποδοκιμασίες στις εκκλησίες και την βιαιοπραγία στη Βουλή ανέφερε: “Δυστυχώς δεν έπρεπε να έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Η ΝΔ το 2023 αγνόησε επιδεικτικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε να μπουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας για τον αποκλεισμό νεοφασιστικών μορφωμάτων και παρακλαδιών της ΧΑ από τις εκλογές. Επέλεξε να επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση κατασκευάζοντας θεωρίες που επαναλαμβάνει μονότονα ακόμη και τώρα. Ας προσέξει γιατί η αλόγιστη εκτόξευση λάσπης πολλές φορές ακολουθεί αντίστροφη πορεία και λειτουργεί ως μπούμερανγκ. Εμείς καταδικάζουμε με σαφήνεια όλα αυτά τα αποτροπιαστικά και θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Βουλή αλλά κι εκείνα που συμβαίνουν ακόμη και σε χώρους θρησκευτικής λατρείας όπως οι Εκκλησίες”.

Για τις συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο την επομένη των εκλογών είπε: “Οι όποιες προοδευτικές συνεργασίες θα έρθουν από τη βάση. Θα τις γεννήσουν οι ανάγκες της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη η οποία θα μπορέσει να ενσωματώσει κάθε προοδευτικό πολίτη που πιστεύει ότι υπάρχει μια πιο ανθρωποκεντρική πρόταση διακυβέρνησης”.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ