Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ηθελε πολύ το Περιστέρι να φτάσει σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Eν προκειμένω να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τενερίφης και να διεκδικήσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ περισσότερο το ζητούσε ο Βασίλης Σπανούλης, στην πρώτη του παρουσία ως κόουτς σε τελική φάση διοργάνωσης πολύ υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα ονειρευόμαστε και η ομάδα που τόσο έχει βελτιωθεί τα δύο τελευταία χρόνια γνώρισε αποκλεισμό από τους πολύπειρους Ισπανούς σε έναν αγχωτικό για τους παίκτες και το λοιπό σταφ, ημιτελικό.

Ποιοι ήταν πρωταγωνιστές για την Τενερίφη; Η …εύκολη ανάγνωση λέει «Κάιλ Γκάι». Ναι, ο μέχρι πριν από λίγους μήνες παίκτης του Παναθηναϊκού.

Για την Ευρωλίγκα ο Γκάι είναι ένας παίκτης που μπορεί εύκολα να τον βρεις σε κάποια ομάδα, αλλά όσον αφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί αποδεικνύεται …μυδράλιο. Πέτυχε 34 πόντους με 6/11 τρίποντα και εδώ σταματά κάθε κουβέντα για τη χρησιμότητά του και την αξιοπιστία που έχει  στο μακρινό σουτ. Ωστόσο, τη μεγάλη ζημιά στον Σπανούλη και το Περιστέρι την έκανε ένας άλλοτε συμπαίκτης του κόουτς! Και μάλιστα σε δύο διαφορετικές ομάδες!

Ασφαλώς μιλάμε για τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, τον γίγαντα με μπόι 2, 18 μέτρα.

Τα χρόνια πέρασαν, ο σέντερ των 35 ετών από τη Γεωργία όμως «κάτι έχει» και εδώ και πέντε χρόνια βγάζει το ψωμί του στην Τενερίφη κατακτώντας τίτλους και καταρρίπτοντας προσωπικά ρεκόρ. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο στο ραντεβού με το Περιστέρι, ήταν ασταμάτητος. Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα. Γιατί όταν κάνεις λέι απ ή καρφώνεις τη μπάλα,  δύσκολα αστοχείς!

Ο Σερμαντίνι εντάχθηκε στα 19 του χρόνια, το 2008, στον Παναθηναϊκό και εκεί βρήκε τον Σπανούλη. Συμπαίκτες ήταν όταν το Τριφύλλι κατέκτησε έναν χρόνο μετά την Ευρωλίγκα στο Βερολίνο, χωρίς όμως ο ψηλός να έχει κάποιο σημαντικό ρόλο. Τελικά, οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν, ήρθε ως μεγάλο ταλέντο αλλά εξελίχθηκε σε έναν μάλλον …αναλώσιμο σέντερ και το 2012 μετακόμισε στον Ολυμπιακό. Στο ΣΕΦ ο Σερμαντίνι έγινε πάλι συμπαίκτης με τον Σπανούλη! Και οι δύο παίκτες γιόρτασαν την Ευρωλίγκα του ’13 στο Λονδίνο, με εκείνη την απίθανη παράσταση του άλλοτε διεθνούς γκαρντ απέναντι στη Ρεάλ και ενώ ο Σερμαντίνι αγωνίστηκε 6’ και σημείωσε τρεις πόντους. Ηταν, προφανώς, χρήσιμος με τους Ερυθρόλευκους.

Στο Βελιγράδι και στο Final -4 του Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ, Σπανούλης και Σερμαντίνι αντάμωσαν ξανά. Ο κόουτς ανεβαίνει σε ένα νέο ρόλο. Ο δε …δεινόσαυρος της ρακέτας, αντέχει ακόμη. Και σε αυτό το επίπεδο μπορεί και κάνει καλά τη δουλειά για την οποία αμείβεται.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ