Νέοι “όλμοι” Χρ. Σπίρτζη σε Στ. Κασσελάκη

Χρ. Σπίρτζης: Δεν είναι φαρ ουέστ ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει τη δημόσια αμφισβήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης. 

Χθες, είπε περιπαικτικά (Action24) πως του εύχεται να γίνει πρωθυπουργός αλλά… δεν το βλέπει, σχολιάζοντας τη δήλωση Κασσελάκη πως θέλει να γίνει πρωθυπουργός δυο θητειών. 

Σήμερα, με άρθρο του (Dnews), ο κ. Σπίρτζης, ασκεί ολομέτωπη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, “φωτογραφίζοντάς” τον: 

*”Η ελληνική κοινωνία περιμένει απαντήσεις στα προβλήματα και στις αλλαγές που δημιουργούν αβεβαιότητα και φόβο. Δεν περιμένει ούτε αλλαγή style, ούτε μικρομεγαλισμούς, ούτε υιοθέτηση απαντήσεων της δεξιάς πολιτικής και ρητορικής.

*Εκτός από τον στενό κύκλο των ανθρώπων κάθε κόμματος κανένα δεν ενδιαφέρει ποιο κόμμα θα είναι δεύτερο, ποιος Πρόεδρος θα βγει να πανηγυρίσει για αμελητέα αύξηση ή διατήρηση των ποσοστών του, ποιος θα μείνει ή ποιος και από ποιους θα αμφισβητηθεί, όταν τα ποσοστά κάθε κόμματος του προοδευτικού κόσμου, δεν θα ξεπερνούν το μισό ποσοστό της ΝΔ.

*Είναι προφανές ότι οι πανανθρώπινες αξίες και η ιδεολογική υπεροχή του προοδευτικού κόσμου έχει χαθεί. Έχει κυριαρχήσει το “εγώ”, η ιδιώτευση, ο φόβος, το καταναλωτικό πρότυπο, το life style, το “φαίνεσθαι”, στη θέση του “εμείς”, των κοινωνικών διεκδικήσεων, του κοινωνικού κράτους, της πολιτικής

*Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει ούτε σκοπιμότητες ύπαρξης και διατήρησης ηγετικών ομάδων και κομμάτων χωρίς κυβερνητική προοπτική, ούτε ομάδες που δεν πείθουν για την ικανότητα διακυβέρνησης, ούτε τακτικές κλειστών κομματικών συσχετισμών, ούτε προσπάθειες απορρόφησης.

*Οφείλουμε να βρούμε τις απαιτούμενες πολιτικές συγκλίσεις, χωρίς πρωτοκαθεδρίες, εγωισμούς και τακτικισμούς. Να βάλουμε στην άκρη όσα μας πλήγωσαν στο παρελθόν. Να αποκατασταθεί το αίσθημα της αλληλεγγύης, της συμπόρευσης και των κοινών στόχων του συνόλου του δημοκρατικού προοδευτικού κόσμου”.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ