Ζει στη Μόσχα ο «νεκρός» γερμανός ολιγάρχης;

Ζει στη Μόσχα ο «νεκρός»       γερμανός ολιγάρχης;

Η περίπτωση του Καρλ-Εριβαν Χάουμπ, του γερμανοαμερικανού δισεκατομμυριούχου που εξαφανίστηκε πριν από έξι χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για σκι στην Ελβετία, μοιάζει βγαλμένη από ταινία του Τζέιμς Μποντ. Τώρα, δημοσιογράφος του RTL, που ερευνά την υπόθεση και έγραψε σχετικό βιβλίο, μιλώντας στους «Times» αποκαλύπτει ότι ο Χάουμπ μπορεί να ήταν ρώσος πράκτορας που ζει πλέον στη Μόσχα και η εισαγγελία της Κολωνίας ξεκινά έρευνα για το θέμα.

Η Λιβ φον Μπέτιχερ ερεύνησε την εξαφάνιση του Χάουμπ στις 7 Απριλίου 2018 μετά την οποία οργανώθηκε επιχείρηση με ελικόπτερα και ομάδες διάσωσης στις πλαγιές του βουνού Μάτερχορν στις Ελβετικές Αλπεις. Ωστόσο δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του Χάουμπ.

Η έκθεση ερευνητών

Επίσης, οι «Times» αναφέρουν πως έκθεση ερευνητών που προσέλαβε ο όμιλος Tengelmann του Χάουμπ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν απίθανο ο δισεκατομμυριούχος να είχε χάσει τη ζωή του σε ατύχημα. Στην έκθεση αναφέρονται δε, σειρά τηλεφωνικών κλήσεων από το τηλέφωνό του σε ρωσικούς αριθμούς τον μήνα πριν εξαφανιστεί, ιδιαίτερα προς μια Ρωσίδα που ονομαζόταν Βερόνικα Ερμίλοβα. Με βάση τη λίστα των εξερχόμενων κλήσεων από το τηλέφωνο του Χάουμπ, ο ίδιος και η Ερμίλοβα μίλησαν τέσσερις φορές αργά το βράδυ στις 5 Απριλίου 2018. Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον πιλότο του ιδιωτικού του τζετ και του είπε ότι ήθελε να αλλάξει τον προορισμό του ταξιδιού του για την επόμενη μέρα και να πετάξουν στους πρόποδες του Μάτερχορν.

Αφού προσγειώθηκε στην Ελβετία στις 6 Απριλίου, ο Χάουμπ επικοινώνησε ξανά με την Ερμίλοβα και έκανε κράτηση για ένα τρένο την επόμενη μέρα, την ημέρα της εξαφάνισης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσιογράφου. Εκείνο το βράδυ οι δυο τους μίλησαν στο τηλέφωνο άλλες δύο φορές για περίπου μιάμιση ώρα.

Κηρύχθηκε νεκρός

Η Ερμίλοβα μίλησε πρόσφατα σε ρώσους δημοσιογράφους, υποβαθμίζοντας τη σχέση της με τον Χάουμπ, κάτι που οι ερευνητές απορρίπτουν με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους. Σύμφωνα με μία δική τους θεωρία, ο Χάουμπ κατέβηκε κάνοντας σκι στις Ιταλικές Αλπεις κι από εκεί «τον παρέλαβαν» επειδή ανησυχούσε ότι θα αποκαλύπτονταν από τη CIA οι δεσμοί του με αμφιλεγόμενους ρωσικούς επιχειρηματικούς κύκλους.

Ο Χάουμπ κηρύχθηκε νεκρός τον Μάιο του 2021 έπειτα από μια διαμάχη για την εξουσία μεταξύ της «χήρας» του Κατρίν και του αδελφού του Κρίστιαν, αν και η ανεξάρτητη έρευνα για λογαριασμό της Tengelmann είχε μέχρι τότε συγκεντρώσει πληθώρα πληροφοριών που υποδήλωναν ότι ήταν ζωντανός, συμπεριλαμβανομένων λήψεων κάμερας από κλειστό κύκλωμα στη Μόσχα, όπου εμφανίζεται κάποιος με μεγάλη ομοιότητα με τον Χάουμπ, όπως υποστηρίζει η Μπέτιχερ.

Το θέμα ανοίγει ξανά από την εισαγγελία της Κολωνίας που αναζητά στοιχεία και πιθανά κίνητρα.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ