Τουρκία: Καρέ – καρέ η στιγμή που κρουαζιερόπλοιο έκοψε στα δύο τσιμεντένια προβλήτα

Τουρκία: Καρέ - καρέ η στιγμή που κρουαζιερόπλοιο έκοψε στα δύο τσιμεντένια προβλήτα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει ένα κρουαζιερόπλοιο μήκους 213 μέτρων να προσκρούει με την πλώρη στην τσιμεντένια προβλήτα στο λιμάνι του Κουσάντασι της Τουρκίας, μετά από πολλές προσπάθειες να επιβραδύνει.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το πλήρωμα υπολόγισε λανθασμένα την ταχύτητα και πλησίασε την προβλήτα πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση. Πριν γίνει η σύγκρουση τα μέλη του πληρώματος φέρεται να κατέβασαν την άγκυρα για να επιβραδύνουν, αλλά παρά τις προσπάθειες το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα.

Τι συνέβη

Όλα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα, τη Δευτέρα, στις 12 μμ, όταν το πλήρωμα υπολόγισε λάθος την ταχύτητα και πλησίασε την προβλήτα πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση, ανέφερε η Cruise Hive.

Μέλη του πληρώματος 597 ατόμων του πλοίου φέρεται να κατέβασαν την άγκυρα σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν, αλλά παρά τις προσπάθειές τους το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα.

Η πρόσκρουση προκάλεσε ελάχιστες μόνο ζημιές στο πλοίο και στην προβλήτα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο πλοίο ή στην ακτή. Σύμφωνα με το Cruise Hive, οι επιβάτες κατάφεραν να απολαύσουν τη μέρα τους στο Κουσάντασι, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες ελληνορωμαϊκές πόλεις στον κόσμο, όπως είχε προγραμματιστεί.

Το κρουαζιερόπλοιο πλησίασε στην προβλήτα με μεγάλη ταχύτητα

Δημοφιλές λιμάνι

Το λιμάνι, που διαθέτει οκτώ θέσεις ελλιμενισμού για μεγάλα πλοία, είναι το πιο δημοφιλές λιμάνι κρουαζιέρας στην Τουρκία. Αξιωματούχοι λένε ότι το περιστατικό δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις.

Η Celestyal Cruises, η οποία εκμεταλλεύεται το σκάφος και δύο άλλα πλοία, δεν χρειάστηκε να αλλάξει καμία διαδρομή μετά το συμβάν. Μόλις φθάσει στο νέο του λιμάνι στη Ντόχα, το Celestyal Journey θα προσφέρει επτά διανυκτερεύσεις με επιστροφή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τι ανέφερε εκπρόσωπος της ναυτιλιακής

Εκπρόσωπος της Celestyal Cruises δήλωσε: «Το Celestyal Journey αντιμετώπισε ένα μικρό περιστατικό κατά τον ελλιμενισμό του στο Κουσάντασι της Τουρκίας. Το κάτω μέρος του πλοίου ήρθε σε επαφή με μια ράμπα πορθμείου που βρίσκεται στο λιμάνι.

Πρόσθεσε δε ότι «Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί στο πλοίο ή στην ξηρά και το πλοίο δεν έχει υποστεί ζημιές. Διεξάγεται έρευνα για να προσδιοριστούν τα αίτια του συμβάντος. Το Celestyal Journey συνέχισε την πορεία του προς την Κρήτη σύμφωνα με το προγραμματισμένο δρομολόγιο.»

Δείτε το βίντεο

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ