Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

«Travel dupes». «Hush trips». «Slow travel». Ο κατάλογος με τους νέους όρους και τις τάσεις στον ταξιδιωτικό κλάδο επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο. Τον τελευταίο καιρό μια άλλη νέα έννοια κυκλοφορεί στη σφαίρα των τουριστικών μέσων ενημέρωσης: το gig-tripping.

Τα ταξίδια και η ζωντανή μουσική είναι δημοφιλή, ιδίως μεταξύ των νέων ενηλίκων. Με το gig tripping, μπορείτε να κάνετε και τα δύο, βλέποντας έναν αγαπημένο καλλιτέχνη και κάνοντας παράλληλα ευχάριστες διακοπές

Καθώς πλησιάζουμε στο καλοκαίρι του 2024 και η περίοδος αιχμής των ταξιδιών κορυφώνεται, περιμένετε να δείτε περισσότερους ταξιδιώτες του πλανήτη να παρουσιάζονται ως gig-trippers. Αλλά τι ακριβώς είναι το gig-tripping και πώς λειτουργεί;

Παρακάτω, οι ειδικοί στα ταξίδια αναλύουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της τάσης.

Οι ταξιδιώτες λένε «ναι»

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους σούπερ σταρ της μουσικής, όπως η Τέιλορ Σουίφτ και η Ολίβια Ροντρίγκο, ανακοίνωσαν διεθνείς περιοδείες για το 2024. Και με βάση μια πρόσφατη έκθεση, πολλοί από τους θαυμαστές τους είναι ανοιχτοί στο να πετάξουν στο εξωτερικό για να τους δουν.

Ονομάζεται «gig tripping» και είναι μία από τις κορυφαίες τάσεις στην έκθεση Travel Trends 2024 της Skyscanner. Σχεδόν οι μισοί (44%) από τους ταξιδιώτες στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα πετούσαν σε κοντινές αποστάσεις για να δουν ζωντανά τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και το 18% δήλωσε ότι θα πετούσε σε μακρινές αποστάσεις.

Ένα τεράστιο 60% δήλωσε ότι θα σκεφτόταν να ταξιδέψει σε μια συναυλία ή ένα φεστιβάλ σε διαφορετική χώρα, αν το ταξίδι δεν υπερέβαινε τα οικονομικά τους.

Είναι λογικό γιατί τα ταξίδια για συναυλίες παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Τα ταξίδια και η ζωντανή μουσική είναι δημοφιλή, ιδίως μεταξύ των νέων ενηλίκων. Με το gig tripping, μπορείτε να κάνετε και τα δύο, βλέποντας έναν αγαπημένο καλλιτέχνη και κάνοντας παράλληλα ευχάριστες διακοπές.

«Ένα από τα μειονεκτήματα του gig-tripping μπορεί να είναι ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που μπορεί να έχει ο προορισμός κατά τη διάρκεια των συναυλιών»

Η εξοικονόμηση χρημάτων κατά τη διαδικασία είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε αυτό το είδος ταξιδιού φέτος, δείτε εδώ τα πιο προσιτά μέρη για να πάτε.

Οι πιο προσιτές πόλεις για συναυλίες

Η έκθεση της Skyscanner περιελάμβανε τους κορυφαίους προορισμούς με τις περισσότερες συναυλίες για λιγότερο από 25 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας έκδοσης εισιτηρίων DICE. Αν είστε ανοιχτοί ως προς τους καλλιτέχνες που θα δείτε σε συναυλία, σκεφτείτε να πάτε σε ένα από αυτά τα σημεία:

Leeds, Ηνωμένο Βασίλειο
Μπορντό, Γαλλία
Ρώμη, Ιταλία
Μιλάνο, Ιταλία
Παρίσι, Γαλλία
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Σιάτλ, Ουάσινγκτον
Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο
Μινεάπολη, Μινεσότα
Νάσβιλ, Τενεσί
Τορόντο, Καναδάς
Λος Άντζελες, Καλιφόρνια
Αμβούργο, Γερμανία
Βαρκελώνη, Ισπανία
Σικάγο, Ιλινόις

Είτε θέλετε να πάτε στο εξωτερικό είτε να επιλέξετε να μείνετε πιο κοντά στο σπίτι σας, υπάρχουν πολλές πόλεις με προσιτές συναυλίες. Αυτές είναι καλές επιλογές για να παρακολουθήσετε ζωντανή μουσική χωρίς να επιβαρύνετε πολύ τα οικονομικά σας.

Ποια είναι τα οφέλη;

«Το Gig-tripping έχει πολλά πλεονεκτήματα», δήλωσε η Madison Pietrowski, διευθύντρια του brand για τις ΗΠΑ στο GetYourGuide. «Όχι μόνο θα δείτε ζωντανά τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη, αλλά θα γνωρίσετε μια νέα πόλη, πιθανότατα έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό, και θα μπορέσετε να επισκεφθείτε έναν εμβληματικό χώρο, όπως το τοπικό αθλητικό στάδιο που θα φιλοξενήσει τη συναυλία».

Πράγματι, το Gelsenkirchen μπορεί να μην ήταν στα ραντάρ πολλών Αμερικανών ταξιδιωτών πριν η Τέιλορ Σουίφτ ανακοινώσει τις ημερομηνίες της ευρωπαϊκής περιοδείας της, αλλά αυτό το καλοκαίρι, περισσότεροι Αμερικανοί θα γεμίσουν το εντυπωσιακό γήπεδο του γερμανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Schalke 04′s.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Παρά τον ενθουσιασμό και τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρει το gig-tripping, η συγκεκριμένη ταξιδιωτική επιλογή έχει και τις δυσκολίες της.

«Ένα από τα μειονεκτήματα του gig-tripping μπορεί να είναι ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που μπορεί να έχει ο προορισμός κατά τη διάρκεια των συναυλιών», σημείωσε η Pietrowski.

Ως αποτέλεσμα, το κόστος διαμονής και μεταφοράς στην περιοχή μπορεί να εκτοξευθεί στα ύψη λόγω της ζήτησης. Τα μεγάλα πλήθη, ειδικά σε προορισμούς που δεν είναι συνηθισμένοι σε τόσους πολλούς επισκέπτες, μπορεί επίσης να αποτελέσουν ζήτημα.

«Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, αναζητήστε δραστηριότητες που σας προσφέρουν πρόσβαση σε σημαντικά αξιοθέατα εκτός ωραρίου ή βρείτε μικρές εκδρομές ή μαθήματα με τοπικούς ξεναγούς», πρότεινε η Pietrowski, ώστε να έχετε μια εμπειρία εκτός της πεπατημένης.

*Με πληροφορίες από Huffpost & Fool | Κεντρική φωτογραφία θέματος: REUTERS | Brendan Mcdermid



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ