Η άγνοια Κασσελάκη, ο πόλεμος με τη Νέα Αριστερά και η “προειδοποίηση”…

Θέλουμε κοινωνικό κράτος με ενισχυμένη Τοπική...

Της Νίκης Ζορμπά

Την ώρα που βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τηρούν (μετά πολλών) κόπων και ( ακόμη περισσότερων βασάνων) τη συμφωνία για εσωκομματικό moratorium έως τις ευρωεκλογές ( για λόγους που έχουν αναλυθεί ενδελεχώς), δεν περνάει ούτε εβδομάδα που να μην έρχονται σε δύσκολη θέση από δηλώσεις του προέδρου τους. 

Αυτή τη φορά, το ζήτημα που προέκυψε δεν την καν ιδεολογικής ή ταυτοτικής φύσεως αλλά απολύτως προγραμματικό. 

Σε μια (ακόμη) συνέντευξή του κατά τη διάρκεια της “ναυτικής περιοδείας” του στα νησιά, ο κ. Κασσελάκης , ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση για την Υγεία, αναφερόμενος στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε : “Όταν θα γίνουμε Κυβέρνηση η πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό Κράτος. Τουλάχιστον το 5% του ΑΕΠ πρέπει να κατευθυνθεί στην Υγεία.  Μακάρι να είναι 7% και 8%”. 

Στο μεταξύ, αυτή τη στιγμή, οι δαπάνες για την Υγεία βρίσκονται σε …υψηλότερο ποσοστό από αυτό που υπόσχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε επί της ουσίας ( και με στόμφο) , έταξε …μείωση των δαπανών αντί για αύξηση. 

Πρέσινγκ και νεύρα

Η Νέα Αριστερά που έχει βάλει στο μικροσκόπιό της τις δηλώσεις Κασσελάκη  ( έχει λαμβάνειν από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει των δημοσκοπήσεων) , έδειξε άμεσα αντανακλαστικά , “σηκώνοντας” το θέμα:

Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του τόσο για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας όσο και για το  πρόγραμμα του κόμματος του οποίου ηγείται.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του συνέντευξη δήλωσε πως η δημόσια επένδυση για την υγεία “πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ”, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά το πέρας της συνέντευξής του , καταλήγοντας: 

“Ο κ. Κασσελάκης έχει “ψαλιδίσει” όχι μόνο όσα υποσχόταν το κόμμα του στις τελευταίες εθνικές εκλογές (7.5%) αλλά αγνοεί και την υφιστάμενη δαπάνη των πολιτικών διάλυσης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ”.

Η γκάφα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , προκάλεσε εκνευρισμό και νέα αναταραχή, με τον ίδιο να αμύνεται δια της επίθεσης: “Οι άσπονδοι συνέταιροι ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα διαστρεβλώνοντας δήλωσή μου για την Υγεία”. 

Σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, η “γραμμή άμυνάς” του πέραν τα περί “διαστρέβλωσης” ήταν και η επιστράτευση επιχειρήματος περί παρερμηνείας:  “Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για επένδυση, όχι διατήρηση του σημερινού ποσοστού”. 

Η “προειδοποίηση” Αλ. Χαρίτση σε Αλ. Τσίπρα

Παραλλήλως, το “παρών” του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή,  για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Στέφανος Κασσελάκης τον ανέβασε και στη σκηνή, με την φράση “έλα πάνω, Αλέξη”,  συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι εντός ΣΥΡΙΖΑ , φίλα προσκείμενοι στον τέως πρόεδρο, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, υπεραμύνονται της επιλογής του να παραστεί παρότι είναι κοινό μυστικό πως έχει άρει την εμπιστοσύνη του στον διάδοχό του, στο πλαίσιο της συμπεφωνημένης εκεχειρίας έως τις ευρωεκλογές. 

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, σε αιχμηρή απάντησή του σε συνέντευξη που παραχώρησε ( Dnews), αναφερόμενος στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα , φρόντισε να υπογραμμίσει την “αντίφαση” στις κινήσεις του:

“Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται με βάση αυτές. Ακούσατε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, με καθυστέρηση είναι αλήθεια, κατέληξε στα ίδια δυσοίωνα με εμάς συμπεράσματα για τις εξελίξεις στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη.  Πρόσφατα δέχτηκε να εμφανιστεί δίπλα του σε μια προεκλογική φιέστα”, είπε ο κ. Χαρίτσης, για να καταλήξει εν είδει προειδοποίησης: 

 “Η ιστορία δεν δίνει άπειρες ευκαιρίες ακόμα και σε πρόσωπα που τη σφράγισαν”.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ