Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας: Ολοκληρώθηκε η τελική συνάντηση του προγράμματος MAP

kentro gynaikon karditsas

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική συνάντηση του προγράμματος MAP – A Multidisciplinary Approach to tackle, screen, recognize and treat the different forms of Perinatal Violence” ή αποδίδοντας τον τίτλο «Μια διεπιστημονική προσέγγιση για την ανίχνευση, αναγνώριση, αντιμετώπιση και θεραπεία της περιγεννητικής βίας», τον Μάρτιο του 2024 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Ρούσε της Βουλγαρίας “Angel Kanchev”.  Συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανισμών – εταίρων από

  • Ιταλία:  ARES 2.0, IL MELOGRANO CENTRO INFORMAZIONE MATERNITA E NASCITA APS (Il Melograno), HORIZON SERVICE SOCIETA COOPERATIVA SOCIALE (HORIZON SERVICE), STUDI LOCALI APS (Studi Locali) 
  • Σλοβενία: ZAVOD ZA KVALITETO ZIVLJENJA IN AVTONOMIJO POSAMEZNIKA ODPRTA DLAN (ZOD),
  • Βουλγαρία: CENTRE DINAMIKA (CENTRE DINAMIKA)
  • Ελλάδα: ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

οι οποίοι παρουσίασαν τα τελικά αποτελέσματα του προγράμματος.

Το έργο MAP στοχεύει στην «βελτίωση» της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται σε γυναίκες, θύματα ή πιθανά θύματα περιγεννητικής βίας, από τους επαγγελματίες που εργάζονται στο σύστημα υγείας και στους κοινωνικούς οργανισμούς, παρέχοντας πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη έγκαιρη ανίχνευση, πρόληψη και επαρκείς υπηρεσίες υποστήριξης, συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση των σοβαρών συνεπειών που προκαλούνται στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών και των παιδιών τους. Συμμετείχαν στελέχη και συνεργάτες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας εκπροσωπούμενος από την Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Όλγα Μακρή  και το Νοσοκομείο Καρδίτσας εκπροσωπούμενο από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κ. Κουτσιούμπα Μαίρη.

Ειδικότερα, η Αικατερίνη Βελεσιώτου, Διευθύντρια του ΚΓΚ, με την υποστήριξη των Κωνσταντινιά Καραγεώργου στέλεχος του ΚΓΚ, του Βασιλείου Κωσταρέλου συνεργάτη του ΚΓΚ και της Ελίζας Μαργαρίτη συνεργάτιδας του ΚΓΚ, παρουσίασε την υλοποίηση αυτού στη χώρα μας, τα θετικά αποτελέσματα, τις προτάσεις για τη συνέχιση και μετά το τέλος του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου της πόλης του Ρούσε κ. Pencho Milkov και του Αντιδημάρχου κ. Encho Enchev με την Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Όλγα Μακρή. Μετά από μια εποικοδομητική και δυναμική συνάντηση όπου συζητήθηκαν οι καλές πρακτικές που χρησιμοποιούνται στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, ο Δήμος του Ρούσε προσκλήθηκε από το Δήμο Καρδίτσας ώστε να γίνει  ανταλλαγή απόψεων για θέματα που ενδιαφέρουν και επηρεάζουν τους δύο Δήμους.

Επίσης , πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου “Kanev University Hospital” κ. Ivan Ivanov , των εκπροσώπων του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας, μεταξύ των οποίων  παρευρέθηκαν η Δρ. Neli Uzunova και η επικεφαλής μαία Galya Dobrikova  και της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Καρδίτσας, κ. Κουτσιούμπα Μαίρης ώστε να συζητηθούν οι καλές πρακτικές εκατέρωθεν. Η κ. Κουτσιούμπα παρουσίασε την άψογη συνεργασία που έχει το Γενικό  Νοσοκομείο Καρδίτσας με το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, καθώς και το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει ήδη υπογραφεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΑΡ.

Τέλος, με πρωτοβουλία της η κ. Όλγα Μακρή  Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καρδίτσας  συναντήθηκε με την κ. Antoaneta Yabanozova – Διευθύντρια του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού του Ρούσε, όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν καθημερινά θέματα που αντιμετωπίζει ο Ερυθρός Σταυρός στις δύο χώρες και τον τρόπο επίλυσης τους.

Οι εταίροι του προγράμματος, αποφάσισαν σε σύσκεψη τους, να συνεχίσουν την εξαιρετική και πολύ εποικοδομητική τους συνεργασία και μετά το τέλος του προγράμματος.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ