Μετά τους 35 των προκριματικών με τους celebrities, “γρίφος” οι…

Στ. Κασσελάκης: Σφοδρή προσωπική επίθεση σε Κ. Μητσοτάκη

Της Νίκης Ζορμπά

Από την αρχή ( τον Οκτώβριο όταν διατύπωσε την πρόθεσή του να επιλεγούν από τη βάση οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και είχε ξεσπάσει σάλος – προ διάσπασης) έως και την ολοκλήρωση του ευρωψηφοδελτίου, οι κάλπες των ευρωεκλογών, είναι προσωπική υπόθεση του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ουδείς από το εσωτερικό , έχει καμια πρόθεση άλλωστε να δημιουργήσει εντυπώσεις άλλες πλην της πραγματικής: Ο ( νέος) ΣΥΡΙΖΑ που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές και θεωρητικώς διεκδικεί την πρωτιά , δηλαδή την απόλυτη ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων με τη Ν.Δ, αλλά πρακτικά όποιο αποτέλεσμα τον εδραιώσει με καθαρή διαφορά στην δεύτερη θέση, θα το θεωρήσει νίκη,  έχει τη σφραγίδα του νέου προέδρου του. 

Η συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές που ξεπέρασε τις 63.000 είναι καλή αφετηρία, θεωρούν στην Κουμουνδούρου και πάντως ανέλπιστα καλύτερη, από τα αναμενόμενα. Από τους 63.000, νέα μέλη και “φίλοι” του κόμματος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, ήταν περί τις 6.000. 

Τα αποτελέσματα των προκριματικών δεν είχαν εκπλήξεις , βέβαια. Επικράτησαν οι αναγνωρίσιμοι ( όπως ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, η Σοφία Μπεκατώρου, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πανόπουλος και Δημήτρης Παπανώτας) ενώ στο ευρωψηφοδέλτιο αναδείχθηκαν γνωστά ( προβεβλημένα) στελέχη και πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νικόλας Φαραντούρης, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη). 

Χθες “κυκλοφόρησαν” κάποια ονόματα που φέρονται να “πρώτευσαν” στην εκλογή – επίσημη σταυροδοσία δεν δόθηκε  από τον ΣΥΡΙΖΑ- η Κουμουνδούρου όμως διαμήνυσε πως διαρροές δεν “‘εφυγαν” από εκείνη.  Πιθανότατα , στον βαθμό που ισχύουν , οι “ενδιαφερόμενοι” επιχείρησαν να αυτοδιαφημιστούν. 

Οι τελευταίοι πέντε

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό του θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρό του, την Παρασκευή. Ο ιδιος, επιστρέφει από τις ΗΠΑ, την Πέμπτη.

Οι τελευταίες πέντε θέσεις που είναι κενές, θα επιλεγούν από τον ίδιο τον πρόεδρο και κατά πάσα πιθανότητα χωρίς να μεσολαβήσει η σύγκληση καμιας συνεδρίασης κομματικού Οργάνου. 

Για την ώρα πάντως, δεν δρομολογείται ούτε καν συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. 

Σε ό,τι αφορά τα πέντε πρόσωπα που θα ολοκληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο, κρατώνται – ακόμη- μυστικές οι συζητήσεις. 

Όπερ σημαίνει φυσικά, ότι είναι “φυτώριο” ευφάνταστων ( ή όχι και τόσο) σεναρίων.

Φερ ειπείν, κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία για υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάγκα ( ως μια από τις πέντε υποψηφιότητες που επιλέγει ο πρόεδρος), όπερ και διαψεύστηκε από την Κουμουνδούρου, εξαρχής.

Ο “συνωστισμός” των λεγόμενων celebrities πάντως στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει γκρίνιες και διαφωνίες στο εσωτερικό, χαμηλής εντάσεως προς τα έξω. Δεν είναι ώρα για δημόσιες γκρίνιες , ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, φαίνεται πως δημοσκοπικά, “κλειδώνει” στη δεύτερη θέση και δη, με δυναμική ανόδου.

 

 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ