Το βότσαλο του Βιθέντε Ιμπόρα στη… λίμνη των θαυμάτων

Το βότσαλο του Βιθέντε Ιμπόρα στη… λίμνη των θαυμάτων

Ποδοσφαιρικός πατέρας –ή μήπως μεγάλος αδερφός του- ο Ουνάι Έμερι. Μαζί έχουν κατακτήσει τέσσερα Europa League στην αφθονία της Σεβίλλης (2014, 2015, 2016) αλλά και στη μικρή Βιγιαρεάλ (2021). Κανονικοί συνέταιροι στο… έγκλημα αν σκεφτεί κανείς τα 171 ματς συνεργασίας τους! Ήρθε η ώρα ένας από τους δύο να φτάσει χώρια στον τελικό του Conference League.

Ο –περίφημος- Βάσκος τεχνικός της Άστον Βίλα και ο Βιθέντε Ιμπόρα. Ο νέος Βιθέντε Ιμπόρα του Ολυμπιακού. Εκείνος που ταξίδεψε στην Πόλη σχεδόν… περιττός και επιστρέφει από αυτή για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, σημαντικός.

Τον διάλεξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου για να «επανορθώσει» την λάθος επιλογή με τον Στέφαν Γιόβετιτς ανάμεσα σε Κώστα Φορτούνη και Ντανιέλ Ποντένσε. Και έγινε ο Ιμπόρα αθόρυβα ο ποδοσφαιριστής που άλλαξε το σενάριο της βραδιάς. Δίπλα στον Έσε. Με το μπόι και την δύναμη του. Με την ηρεμία του και την εύκολη πάσα. Με την παρέμβαση του. Πίσω από τον Τσικίνιο που στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε να τρέχει για… τρεις. Πολύτιμος ο 36χρονος που έπαιξε συνολικά κόντρα στη Φενέρ (74΄) όσο δεν είχε ξαναπαίξει από τα καλοκαιρινά προκριματικά του Europa League.

Απαραίτητη υπενθύμιση: Δεν έχει το ευρωπαϊκό ρόστερ άλλον κεντρικό χαφ με τα χαρακτηριστικά του Ιμπόρα, από την απενεργοποίηση του Μάντι Καμαρά και πέρα. Καθοριστικό λοιπόν ότι ο Μεντιλίμπαρ βρίσκει έναν τρόπο να προσθέσει στον… λογαριασμό και όσα ακόμη μπορεί να πάρει από τον συμπατριώτη του. Γενικώς ο Βάσκος δεν πρέπει να έχει παράπονο από αυτή τη δουλειά. Από παιχνίδι σε παιχνίδι στο Conference League μοιάζει να γεμίζει το οπλοστάσιο του ακριβώς γιατί κάτι ψάχνει από όλους.

Μια εβδομάδα πριν στο Φάληρο ήταν η ματσάρα του Γιόβετιτς. Χθες πριν η κουβέντα φτάσει στον Ιμπόρα, αναπόφευκτα πρέπει να σταματήσει και σε έναν άλλο τύπο με σιγαστήρα: Τον Ανδρέα Ντόι που έκανε «ματσάρα» απέναντι στο «θωρηκτό» με το όνομα Τζέκο. Είχε δύο μήνες να αγωνιστεί ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός. Δύο μήνες «απραξίας». Ήταν σα να μην πέρασε μια μέρα. Και στο 120+3΄; Έκανε άμα λάχει και το φάουλ που έπρεπε θυσιάζοντας τον εαυτό του –από τον πρώτο ημιτελικό- για να εξασφαλίσει ότι ο προημιτελικός θα ολοκληρωθεί μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Κοκαλάκι της νυχτερίδας; Όχι. Ένας κανονικός προπονητής που κατανοεί πριν από όλους τη σημασία να έχει επιλογές. Ειδικά σε αυτό το «κάτι σαν ρόστερ» που του παρέδωσαν οι Κάρλος Καρβαλιάλ και Πέδρο Άλβες έπειτα από τις αποφάσεις του Γενάρη. Τις οκτώ αποχωρήσεις από την ευρωπαϊκή λίστα για τρεις προσθήκες.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ