Ολλανδία: Η κυβέρνηση ενδέχεται να σταματήσει τη χρήση του Facebook –

Ολλανδία: Η κυβέρνηση ενδέχεται να σταματήσει τη χρήση του Facebook

Το ενδεχόμενο να σταματήσει τη χρήση του Facebook μελετά η ολλανδική κυβέρνηση, μετά τις προειδοποιήσεις της ολλανδικής ρυθμιστικής αρχής απορρήτου για κινδύνους απορρήτου που σχετίζονται με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA) εξέδωσε δήλωση με την οποία συμβουλεύει το ολλανδικό υπουργείο Εσωτερικών να μην βασίζεται στις σελίδες του Facebook για να επικοινωνεί με πολίτες, εάν δεν έχει ξεκάθαρη ιδέα για το πώς το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα ατόμων που επισκέπτονται κυβερνητικές σελίδες.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει προηγουμένως από το DPA να συμβουλεύσει για το εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις σελίδες του Facebook με σωστό τρόπο.

Η κυβέρνηση θέλει σαφήνεια από τη Meta «το συντομότερο δυνατό, το αργότερο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, για το πώς αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες μας», ανέφερε σε δήλωσή της η Alexandra van Huffelen, υπουργός Ψηφιοποίησης της Ολλανδίας.

«Διαφορετικά, σύμφωνα με τις συμβουλές του DPA, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητές μας στις σελίδες του Facebook», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ολλανδικού DPA, Aleid Wolfsen, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι που επισκέπτονται μια κυβερνητική σελίδα πιστεύουν ότι οι προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες τους βρίσκονται σε ασφαλή χέρια».

«Το γεγονός ότι αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πληροφορίες για παιδιά και νέους το κάνει ακόμη πιο σημαντικό. Είναι ευάλωτοι στο διαδίκτυο και χρειάζονται επιπλέον προστασία», ανέφερε ο Wolfsen.

Τι απαντά η Meta

Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε στο CNBC: «Διαφωνούμε ουσιαστικά με την εκτίμηση που στηρίζει αυτή τη συμβουλή, η οποία είναι εσφαλμένη στα γεγονότα και καταδεικνύει μια θεμελιώδη παρανόηση ως προς τον τρόπο λειτουργίας των προϊόντων μας».

«Ελέγχουμε όλα τα προϊόντα της Meta για να διασφαλίσουμε ότι συμμορφώνονται με τους νόμους στις περιοχές στις οποίες προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνούν με τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Meta.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ