Μανιφέστο Κασσελάκη για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ παρουσία Αλέξη Τσίπρα

Μανιφέστο Κασσελάκη για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ παρουσία Αλέξη Τσίπρα

Της Νίκης Ζορμπά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα νέα πέντε πρόσωπα της δικής του επιλογής παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά κυρίως, “κατέβασε” μανιφέστο για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η σύγχρονη Αριστερά, την οποία προσδιορίζει ως “κοινωνία της αλληλεγγύης”.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε επανειλημμένα για  “προοδευτική Αριστεία”, σε αντιδιαστολή με τη Ν.Δ και τον πρόεδρό της, στον οποίο επιτέθηκε δριμύτατα. 

Μιλώντας για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης πήρε θέση για όλα όσα έχει δεχθεί κριτική από το εσωτερικό του κόμματός του: Από τη στάση του απέναντι σε Ισραήλ έως και τα… θαύματα. Διερωτώμενος – απαντώντας σε φίλια πυρά- αν έχει μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης, επί της ουσίας, δεν το αρνήθηκε. Έδωσε απλώς νέα νοηματοδότηση στις “αρχές” και τις αξίες του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Το “παρών” του Αλέξη Τσίπρα στην αποψινή εκδήλωση είχε ανακοινωθεί από το πρωί. Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, υπήρξε σαφής αναφορά στη στόχευση: Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκειμένου να στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών

Σταχυολογώντας την ομιλία του: 

 

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Δεν είμαι Μητσοτάκης, να κρατάω στο ψηφοδέλτιο υμνήτρια του Κασσιδιάρη.

Δεν είμαι Μητσοτάκης, να βάζω στο ψηφοδέλτιο ακροδεξιά στοιχεία που γεννούν αποτροπιασμό. 

Δεν είμαι Μητσοτάκης, να κρατάω στην Κοινοβουλευτική μου Ομάδα βουλευτή που δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει το άρθρο “ο” ή “η” μπροστά από το όνομα ενός ανθρώπου που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν.

Όταν είσαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ολόκληρο καλοδουλεμένο σύστημα, που παίρνει εντολές απευθείας από το Μαξίμου, δουλεύει με έναν μόνο σκοπό: Πώς θα διαστρεβλώσει, πώς θα σε λοιδορήσει, πώς θα δολοφονήσει τον χαρακτήρα σου. Το έχει ζήσει περισσότερο από τον καθένα μας στη μακρά πολιτική του διαδρομή ο Αλέξης Τσίπρας.

Για το “θαύμα” 


Έρχομαι λοιπόν σε μία προσωπική στιγμή, που μοιράστηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, από μία αφήγηση των γονιών μου.
Μία προσωπική στιγμή που είδα να βαφτίζεται από την προπαγάνδα “θαύμα Κασσελάκη”.

ΣΥΡΙΖΑ

Το ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας, απέναντι στο ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά – ακροδεξιά Γιώργο Αυτιά – με χουντικά συνθήματα και χρυσαυγίτικες προσεγγίσεις.
Θέλω όμως εδώ να πω κάτι που αφορά όλους μας. Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, τους βουλευτές μας, τα στελέχη μας, εμένα τον ίδιο.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα, τα δικαιώματα κάθε πολίτη, θα υπάρχει μηδενική ανοχή. Και το είδατε ήδη.

Κάτι γίνεται. Κάτι γεννιέται. Ένα κίνημα από κάτω προς τα πάνω.
Άνθρωποι που λένε “δεν πάει άλλο” και συντάσσονται με ένα κόμμα για πρώτη φορά. Άνθρωποι που είχαν πάψει να πιστεύουν στην πολιτική, και συντάσσονται με ένα κόμμα για πρώτη φορά.
Για το σχηματισμό μίας αληθινής, προοδευτικής Αριστείας και όχι της λαμογιάς που βαφτίστηκε Αριστεία για να λυμαίνεται άριστα τα δημόσια ταμεία.

Ερχόμαστε από πολύ μακριά αλλά είμαστε καινούργιοι. Και γι’αυτό θα πάμε πολύ μακριά.

Μεταλλάχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Άλλαξε αρχές και αξίες; Άλλαξε θέσεις;
Η απάντηση δίνεται αυτόματα αν απαντήσουμε στο ερώτημα τι είναι σύγχρονη Αριστερά σήμερα;
Σύγχρονη Αριστερά λοιπόν είναι η κοινωνία της αλληλεγγύης.
Ένα κράτος που δεν προχωράει μπροστά αφήνοντας πίσω αβοήθητο έναν αριθμό πολιτών του.

Είναι το κράτος που φροντίζει ώστε ο πρώτος και ο τελευταίος πολίτης του να έχει αξιοπρεπή παιδεία, αξιοπρεπή υγεία, αξιοπρεπή μισθό. Ζωή με αξιοπρέπεια.
Και το κυριότερο: Κάθε πολίτης να έχει ίσες ευκαιρίες ώστε να μπορέσει να προκόψει, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το φύλο, το επώνυμό του, την περιουσία του.
 

Αυτό είναι που ονομάζω Ελληνικό Όνειρο. Η ολοκληρωμένη ευκαιρία στους πολίτες που η οικονομική κρίση, η πτώχευση, η Δεξιά τούς έκοψε τη ζωή στα δύο.

Ταυτόχρονα, για μένα Σύγχρονη Αριστερά είναι εκείνη που δεν εκχωρεί τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους.
Που δεν εκχωρεί την πίστη όποιου πολίτη θέλει να πιστεύει στο εμπόριο πίστης της Δεξιάς.
Που δεν εκχωρεί την ασφάλεια σε μία ΝΔ που επί των ημερών της έχουν εκτοξευτεί όλοι οι δείκτες του εγκλήματος.
Και παράλληλα, στον μεγάλο ορίζοντα:

Η Σύγχρονη Αριστερά είναι εκείνη που έχει ανοιχτό το βλέμμα στον κόσμο γύρω μας:
-Που θέτει σε προτεραιότητα την πράσινη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
-Που διεκδικεί πανευρωπαϊκά το τέλος της λιτότητας διότι αυτό το οικονομικό σχέδιο δε βγάζει πουθενά, μόνο γιγαντώνει την ακροδεξιά.
-Που ζητάει μία νέα μεταναστευτική πολιτική, στην οποία η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εκφράζεται στην πράξη και όχι νοικιάζοντας αποθήκες ψυχών στη χώρα μας.
-Που δε διστάζει να παίρνει καθαρή θέση: Όχι, δεν είμαστε υπέρ κανενός τρομοκράτη. Ναι, είμαστε υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός για να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα.

Ναι, είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις υπέρ ενός Παλαιστινιακού Κράτους το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά δίπλα-δίπλα με το Ισραήλ.

Στα δικά μας εθνικά θέματα, καμία υποχώρηση, κανένας ενδοτισμός.
Διάλογος με την Τουρκία ναι, αλλά με σαφή στόχευση: την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές: καμία κίνηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, απόλυτος σεβασμός της εθνικής μας κυριαρχίας, καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ, καμία απεμπόληση του μονομερούς κυριαρχικού μας δικαιώματος της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια.

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ