Πήλιο: Οι κάτοικοι του Πλατανιά ζητάνε να εξωραϊστεί η εικόνα εν όψει του καλοκαιριού

platanias1

«Ο στόχος μας, είναι στα μέσα του καλοκαιριού να έχουμε τις συμβάσεις με τους αναδόχους, ώστε σχεδόν αμέσως να ανοίξουν τα εργοτάξια», είπε ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών Νικόλαος Ταχιάος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, αναφορικά με τα έργα αποκατάστασης στο Νότιο Πήλιο.

Υφυπουργός Υποδομών Νικόλαος Ταχιάος

Οι εικόνες που αντικρίζει ο καθένας φτάνοντας για παράδειγμα στον Πλατανιά Πηλίου, είναι αποκαρδιωτικές, όσο και αν η παραλία του Πλατανιά και του Μικρού είναι σαν να μην της άγγιξε η καταστροφή.

Κάτοικοι και επαγγελματίες, εκτός από την απόγνωσή τους για την όλη κατάσταση, ζητάνε έστω και προσωρινά να εξωραϊστεί η εικόνα, καθώς καταγράφεται ενδιαφέρον για την τουριστική σεζόν.

Πιστεύουν ότι αν υπάρξει εγρήγορση, από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμου Ν. Πηλίου, είναι εφικτό να κλείσουν κάποιες πληγές.

Ζητάνε να τους δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουν τους μήνες της τουριστικής σεζόν, με στόχο να μειωθεί η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί.

Η ΕΡΤ βρέθηκε σήμερα στον Πλατανιά, μίλησε με τους κατοίκους, κατέγραψε την σημερινή επικρατούσα κατάσταση 7 μήνες μετά τα φαινόμενα Daniel και Elias, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ