Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του ΓΝ…

Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του ΓΝ...

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη παρέστησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και την ενεργειακή αναβάθμιση 7 Κέντρων Υγείας της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ιωάννης Καρβέλης και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών “RES SOLIS ΓΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ”, “Κοινοπραξία Εταιρειών RES SOLIS ΚΥ ΑΚΡΑΤΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ” και “ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.”, παρουσία στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ που απαρτίζουν τις αρμόδιες ομάδες έργων.

Το ύψος των συμβάσεων ανέρχεται σε 16,3 εκατ. ευρώ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 6η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας. 

Ειδικότερα, οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν:

– Στην ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση χώρων στο υφιστάμενο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, συμπεριλαμβανομένου του υφιστάμενου χώρου Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, αλλά και την επέκτασή του, συνολικής αξίας 6.122.580,68 ευρώ.

– Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Ακράτας, Ναυπάκτου, Μεγαλόπολης, Βασιλικής, Βόνιτσας, Ερυμάνθειας, Χαλκιοπούλου, συνολικής αξίας 10.186.859,09 ευρώ.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: “Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που επί θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, προχωράμε στην ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 90 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα. Με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης για την ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και την ενεργειακή αναβάθμιση 7 Κέντρων Υγείας της 6ης Υ.ΠΕ. ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο νέο ΕΣΥ  που οραματιζόμαστε. Με σχέδιο και εντατική δουλειά θα χτίσουμε το νέο ΕΣΥ που αξίζουν όλοι οι πολίτες”.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: “Μέρα με τη μέρα βρισκόμαστε πιο κοντά στο νέο ΕΣΥ, σε ένα ΕΣΥ αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο, με Κέντρα Υγείας που προσφέρουν στους πολίτες αξιοπρεπείς υπηρεσίες, προσβάσιμες για όλους. Ενισχύουμε και ανακαινίζουμε 156 ΚΥ σε όλη τη χώρα. Από το 1983 μέχρι σήμερα, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιας έκτασης αναβάθμιση, ενώ παράλληλα δρομολογούμε προσλήψεις 1375 θέσεων στην ΠΦΥ. Ερχόμαστε λοιπόν να θεμελιώσουμε σταδιακά πράγματα που έχει ανάγκη η κοινωνία και οι πολίτες. Επενδύουμε και αναβαθμίζουμε ριζικά τη Δημόσια Υγεία, δίνοντας αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, για πρώτη φορά η Πρόληψη στη χώρα μας έχει οργανωμένο και συστηματικό χαρακτήρα. Αυτό που επιθυμούμε συνολικά είναι η Δημόσια Υγεία να δίνει έμφαση όχι μόνο στην ίαση, αλλά και στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας και για αυτό συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά”.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: “Χάρη στην αγαστή συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ με το Υπουργείο Υγείας, ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη Δυτική Ελλάδα, παίρνει σάρκα και οστά. Με την υπογραφή των σημερινών συμβάσεων, ύψους 16 εκατ. ευρώ, ένα ακόμη νοσοκομείο και 7 Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας εκσυγχρονίζονται, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αυτών των περιοχών να λαμβάνουν ουσιαστική φροντίδα και περίθαλψη. Με υψηλή τεχνογνωσία, εμπειρία και αξιοπιστία, η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ  συνεχίζει να συνδράμει καθοριστικά στην οικοδόμηση ενός νέου και σύγχρονου συστήματος υγείας, ειδικά στα ελληνικά νησιά και την Περιφέρεια”. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ