ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ

Πώς έχασε ο Μπακογιάννης

Αρρυθμίες

«Βραχυκύκλωμα» προκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διαδικασία καθώς όταν ενημερώθηκε ότι οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ. με αντίστροφη σειρά, δηλαδή αρχής γενομένης από την Πλεύση Ελευθερίας, τους ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή πριν από τις 6 λόγω κωλύματος. Το προεδρείο αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για να διαβουλευτεί με τους άλλους αρχηγούς προκειμένου να βρεθεί λύση. Ετσι η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με τον Δημήτρη Νατσιό της Νίκης και τον Βασίλη Στίγκα των «Σπαρτιατών», ενώ όταν ήρθε η ώρα του Αλέξη Χαρίτση της Νέας Αριστεράς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ακόμα φτάσει στη Βουλή λόγω της κίνησης από το συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα. Ομως χρειάστηκε να ξαναδιακόψει η Ολομέλεια καθώς στις 6.00 η Κωνσταντοπούλου δεν είχε φτάσει ακόμα. Και όταν ήρθε κατήγγειλε στους δημοσιογράφους τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ότι δεν είχε ενημερώσει κανέναν αρχηγό για την επίσπευση της διαδικασίας…

Υπογλώσσια

Η εικόνα του αναψοκοκκινισμένου Θανάση Μπούρα στο προεδρείο της Βουλής και η φράση του προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που έγινε viral στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου («μας σπάσατε τα νεύρα», της είπε λόγω των διαρκών παρεμβάσεών της), είναι από τις στιγμές που έμειναν. Δεν ήταν ο μόνος που εξοργίστηκε από τη στάση της. Ο Αδωνις Γεωργιάδης της φώναξε «δεν είστε εθνική εισαγγελέας» και ο Μάκης Βορίδης της απέδωσε «ονείρωξη της θέσης του λαϊκού κατηγόρου». Ο Μπούρας έλεγε σε βουλευτές ότι «είμαι με υπογλώσσια». «Θα πάθω κανένα έμφραγμα στο τέλος», είπε σε συριζαίους συνομιλητές του μεταξύ των οποίων ο γιατρός Παύλος Πολάκης, που του είπε με… κρητικό χιούμορ: «Πάθε το εσύ κι εγώ εδώ είμαι…».

Περισσός

Στην Κύπρο ήταν χθες ο Δημήτρης Κουτσούμπας και έτσι δεν μπόρεσε να παραστεί στην κορύφωση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας, όπως και δυο βουλευτές του κόμματος που τον συνόδευαν (Μαρίνος και Διγενή). Είχε μιλήσει την προηγούμενη μέρα προαναγγέλλοντας ότι «το ΚΚΕ υπερψηφίζει, όπως είναι αυτονόητο και όπως κάνει πάντα, με το δικό του σκεπτικό, την πρόταση μομφής».

Χειροκροτήματα

Παρά τις «αρρυθμίες» που προκάλεσε η δήλωση Παππά για προσυνεννοημένη πρόταση δυσπιστίας, προκαλώντας ενόχληση εντός ΠΑΣΟΚ –μίλησε για «φαντασιώσεις»– αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα μεταξύ των δυο Κ.Ο. δεν διαταράχθηκε. Απόδειξη τα χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ όταν μίλησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Παναγιώτης Δουδωνής, αλλά και από τα «πράσινα» έδρανα υπήρξαν χειροκροτήματα όταν παρενέβη ο Σωκράτης Φάμελλος για να ζητήσει παράταση της συνεδρίασης αλλά και όταν μίλησε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ