Τρίκαλα: Διπλό αφιέρωμα στους δημιουργούς Βίρβο – Μπακάλη

trikala virvos bakalis 1

Η ζωή και το έργο δύο σημαντικών δημιουργών της Θεσσαλίας, θα αναβιώσουν μουσικά σε ισάριθμες εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν μέσα στον Απρίλιο στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα αντίστοιχα, με την αγαστή σύμπραξη φορέων της Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης.

Πρόκεται για τον στιχουργό Κώστα Βίρβο και τον συνθέτη Μπάμπη Μπακάλη, δύο Θεσσαλούς φίλους και συνδημιουργούς εκατοντάδων λαϊκών τραγουδιών που συνδέθηκαν άρρηκτα με το λαϊκό τραγούδι, έλκοντας την καταγωγή τους ο μεν πρώτος από την Κρανιά Ασπροποτάμου, ο δε δεύτερος από τα Κανάλια Καρδίτσας.

Η διοργάνωση αποτέλεσε πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που την ενστερνίστηκε το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων και την αγκάλιασαν το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς και οι Δήμοι Τρικκαίων, Μετεώρων, Καρδίτσας και Μουζακίου.

Η θεματική εκδήλωση με βάση τον λόγο, τη μουσική – χορωδία για τη ζωή και το έργο δύο σημαντικών δημιουργών, υλοποιεί στην πράξη τη φιλοσοφία του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας ως καλή πρακτική μεταξύ δύο Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, Δήμων αλλά κυρίως και δύο Μουσικών Σχολείων σε επίπεδο κοινής Περιφέρειας, όπως τόνισαν οι διοργανωτές σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Η πρώτη μουσική παράσταση θα δοθεί στο Πνευματικό Κέντρο “Αθανάσιος Τριγώνης” του Δήμου Τρικκαίων στις 8 Απριλίου και η δεύτερη στο Κινηματοθέατρο Καρδίτσας στις 16 Απριλίου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται για τα Τρίκαλα από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τους Δήμους Τρικκαίων και Μετεώρων, ενώ αντίστοιχα στην Καρδίτσα συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ