Κορυφώνεται η σύγκρουση στη Βουλή

Κορυφώνεται η σύγκρουση στη Βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 12:04

Κορυφώνεται σήμερα η “μητέρα των μαχών” στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. 

Η αυλαία στην τριήμερη πολιτική αντιπαράθεση θα πέσει με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία το βράδυ.

Δεν αναμένονται εκπλήξεις στην ψηφοφορία, παρά τις “αρρυθμίες” ωστόσο, το αντιπολιτευτικό μέτωπο θα επιχειρήσει να αναδείξει την πολιτική απομόνωση της Κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την άλλη, προετοιμάζεται να δώσει συνολικές απαντήσεις τόσο προς τη Χαριλάου Τρικούπη, όσο και προς την Κουμουνδούρου, βάζοντας, ταυτόχρονα, στο στόχαστρο του κυρίους Νίκο Ανδρουλάκη και Στέφανο Κασσελάκη. Ο καταγγελτικός τόνος περί της “εργαλειοποίησης” μίας εθνικής τραγωδίας αναμένεται να διαπεράσει κάθετα την πρωθυπουργική τοποθέτηση στην Ολομέλεια.

Αντιπολιτευτικό σφυροκόπημα και αντιδράσεις κατά τη χθεσινή ημέρα

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr, η χθεσινή, δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης, κινήθηκε σε υψηλούς τόνους και κλίμα ακραίας πόλωσης. Όσο η αντιπολίτευση από το Κέντρο και Αριστερά, ξιφουλκούσε εναντίον της κυβέρνησης με τις εν χορώ αιτιάσεις για “συγκάλυψη” της τραγωδίας των Τεμπών, η Κυβέρνηση δια υπουργών και βουλευτών της, ξεδίπλωνε το κυβερνητικό αφήγημα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης από εκδοτικά συμφέροντα. 

Η επίδειξη κυβερνητικής ενότητας κορυφώθηκε όταν, μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, άπαντες από τα κοινοβουλευτικά έδρανα ξέσπασαν σε θερμά χειροκροτήματα, ως “ασπίδα” προφανώς στον τέως υπουργό, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης. 

Ο ίδιος, “έκλεισε” την ομιλία του περνώντας στην αντεπίθεση, διατρανώνοντας το εμψυχωτικό: Στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξη της Ν.Δ. Αυτή η παράταξη δεν θα παραδώσει τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων. 

Είναι ενδεικτική η ακραία αντιπαράθεση μεταξύ του Μάκη Βορίδη (σήκωσε κοινοβουλευτικά όλο το βάρος από πλευράς Ν.Δ) με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε συμμάχους εκδοτικούς και οικονομικούς, είπε ο κ. Βορίδης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καλεί την κυβέρνηση  σε οξύτατους τόνους, να επιβεβαιώσει αν δύο υπουργοί της,  συναντήθηκαν το βράδυ της Κυριακής με συγκεκριμένο επιχειρηματία, για τον οποίο η κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι ο σημερινός σύμμαχος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σε ουκ ολίγες σκηνές έντασης και καυγά, πρωταγωνίστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με επωδό: Συγκαλύπτετε ένα έγκλημα, δεν ντρέπεστε. 

* Παρακολουθήστε ζωντανά την τρίτη ημέρα της συνεδρίασης

Σε υψηλούς τόνους και η σημερινή συνεδρίαση

Λίγο μετά τις 09.00 ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη, η τρίτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας.

Ν. Δένδιας: Πολιτικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ως “πολιτική εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη”, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι “αμφισβητεί τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των θεσμών και το πολιτικό πλαίσιο, δίχως να διατυπώνει εναλλακτική πρόταση”. Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ανέφερε: “Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αυτό δείχνει τον απόλυτο σεβασμό στα θύματα της τραγωδίας”. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο με τη σειρά του για “πολιτική τυμβωρυχία” που “θα γυρίσει ανάποδα σε αυτούς που την έφεραν”. “Τρεις λέξεις δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου: Έγκλημα, μονταζιέρα, συγκάλυψη. Και αυτές οι τρεις λέξεις είναι η απόλυτη υποκρισία που συμπυκνώνεται από τα συνολικά επιχειρήματα της αντιπολίτευσης που κερδοσκοπεί πολιτικά πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα”, σημείωσε ο κ. Βρούτσης και υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής αναφέροντας πως “εξάντλησε όλα τα εργαλεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης”.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ