Σε ειδική συνεδρίαση στο Βόλο η συζήτηση για το LNG

IMG_9190

Το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας. Ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε ταυτόχρονα το σώμα πως η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη υποβάλλει τις παρατηρήσεις της στη διαβούλευση επί της πρότασης της ολλανδικής εταιρείας HVA και ταυτόχρονα θα υποβάλλει τις προτάσεις της επιστημονικής ομάδας της περιφέρειας και για την αγροτική ανάπτυξη στους επικεφαλής των παρατάξεων για να υπάρξει διαβούλευση και κοινή στάση σύσσωμου του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Συζήτηση για τα Τέμπη

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας παρευρεθήκαν δυο μέλη της επιτροπής συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών οι κ.κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης και Γιώργος Ηλιόπουλος, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις γιατί αποσιωπήθηκαν -όπως είπαν – τα δυο εξώδικα που είχαν σταλεί στην προηγουμένη περιφερειακή αρχή και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Με τα δυο εξώδικα οι συγγενείς των θυμάτων ζητούσαν απαντήσεις μεταξύ άλλων για τις ενέργειες που έγιναν μετά το δυστύχημα. Συγκεκριμένα ζητού να μάθουν «για πιο λόγο έγινε το «μπάζωμα» και μάλιστα χωρίς την παρουσία δικαστικών αρχών».

Παίρνοντας το λόγο η τότε πρόεδρος του περιφερειακού Τάνια Δόκου , δήλωσε ότι κακώς είχαν επιδοθεί στην γραμματεία του περιφερειακού τα εξώδικα. Η περιφέρεια εκπροσωπείται αποκλειστικά από τον περιφερειάρχη που είναι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει.

Από την πλευρά του ο πρώην περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε εκ νέου την λύπη του και επανέλαβε ότι η Περιφέρεια είχε μόνο υποστηρικτικό ρόλο στην όλη επιχείρηση, οι ενέργειες της οποίας αποφασίστηκαν από το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας.

Την επιτάχυνση του έργου της δικαιοσύνης ζήτησε εξάλλου και η Ευδοκία Τσιαγκλή η οποία επέζησε του τραγικού δυστυχήματος.

Σε ειδική συνεδρίαση στο Βόλο η συζήτηση για το LNG

Σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο θα συζητηθεί τελικά το θέμα επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση & Λειτουργία Πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) «ΑΡΓΩ», Δήμου Βόλου, της Π.Ε. Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας». Το σώμα ενέκρινε την πρόταση της πλειοψηφίας για ειδική συνεδρίαση μετά και το αίτημά αναβολής που κατέθεσε η εταιρεία.

Εκκρίθηκαν ομόφωνα τρία ψησίματα

Στη συνεδρίαση του το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τρία ψηφίσματα. Κατά της μετεγκατάστασης της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο. Για το θέμα μάλιστα μίλησε στο περιφερειακό και ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου επισημαίνοντας ότι η μετεγκατάσταση θα αποτελέσει ένα ακόμη παράγοντα για την αποδυνάμωση και φτωχοποίηση της περιοχής.
Επίσης το Περιφερειακό ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την ειδική μοριοδότηση των μαθητών των πλημμυροπαθών περιοχών της Θεσσαλίας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα είχε στείλει προς τον Υπουργό Παιδείας και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Τέλος το σώμα τέλος ενέκρινε ομόφωνα και ψήφισμα για τον θάνατο Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Γιώργο Λαδόπουλο και τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ