Συνάντηση Κέλλα – Κεφαλογιάννη για τη στήριξη και την τουριστική ανάπτυξη στη Θεσσαλία

Την Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργό Τουρισμού επισκέφτηκε ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, στο γραφείο της στο Υπουργείο.

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχε και ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της κυρίας Κεφαλογιάννη και Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, ο Λαρισαίος πολιτικός έθεσε στην κυρία Κεφαλογιάννη το θέμα της ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης στη Λάρισα και συνολικά στη Θεσσαλία, για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη της περιοχής, μετά και από τις τελευταίες καταστροφές, που προκάλεσε το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο Daniel.

Ο κ. Κέλλας σημείωσε ότι ειδικό βάρος πρέπει να δοθεί στην τόνωση του συνεδριακού τουρισμού στην Θεσσαλία και πρότεινε τη χορήγηση κινήτρων σε οργανισμούς, φορείς και εταιρίες, προκειμένου να διοργανώνουν τα συνέδριά τους στην περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, ακόμα, στην ανάγκη ενίσχυσης της κίνησης στα παράλια του νομού της Λάρισας, τα οποία, όπως σημείωσε «έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από τις πλημμύρες».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής πρότεινε ειδικές και συγκεκριμένες δράσεις τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας, όπως:

α) διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους «Θεσσαλία σε 1 λεπτό», που θα έχει ως στόχο την προώθηση των φυσικών και πολιτιστικών θησαυρών της Θεσσαλίας,

β) μετατροπή της Γεωργικής Σχολής Λάρισας σε θεματικό πάρκο παράδοσης και λαογραφίας,

γ) πραγματοποίηση καινοτόμων παραστάσεων ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και

δ) δημιουργία, με νέες τεχνολογίες, ενός συστήματος, με το οποίο θα «ανοίγει ένα παράθυρο» διαφήμισης της Ελλάδας και, συγκεκριμένα της Θεσσαλίας, σε όλο τον κόσμο.

Η κυρία Κεφαλογιάννη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας και τη βιώσιμη τουριστική της ανάπτυξη και οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν σε νέα συνάντηση, ώστε η στήριξη του τουρισμού στη Θεσσαλία να είναι και άμεση και ουσιαστική.

Τέλος, ο κ. Κέλλας προσκάλεσε την κυρία Κεφαλογιάννη να επισκεφτεί τη Λάρισα, με την Υπουργό να αποδέχεται την πρότασή του.

Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Τουρισμού ο Χρήστος Κέλλας, δήλωσε:

«Συζητήσαμε με την φίλη, Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη για τους τρόπους τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας και την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ενίσχυση του τουρισμού στο νομό Λαρίσης, αλλά και σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας είναι αναγκαία, ιδίως, μετά και από την ύφεση, που αυτός παρουσιάζει, λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ