Καιρός: Ζεστό το ξεκίνημα του Νοέμβρη, συνέχεια με βροχές

Ξεκίνημα του Νοέμβρη σήμερα με υψηλές θερμοκρασίες. Ο πιο ζεστός Οκτώβριος των τελευταίων τουλάχιστον 50 ετών, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο παραδίδει τη σκυτάλη στο Νοέμβρη με 27 βαθμούς θερμοκρασία.

Μετά τις νυχτερινές καταιγίδες που συνέβησαν στο Ιόνιο για το υπόλοιπο σήμερα λίγες βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο.

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και βέβαια νοτιάδες. Το σοβαρό καιρικό σύστημα με πολλές καταιγίδες και αρκετό νερό αναμένεται το Σάββατο από τα δυτικά, θα επηρεάσει μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου σχεδόν όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη. Θα πνέουν και θυελλώδεις νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Η αλλαγή του καιρού θα έχει διάρκεια μιας ημέρας.

Την Tετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και κατά τόπους στα νησιά του Αιγαίου. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 25 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ