Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση των φορέων του Δήμου Τυρνάβου της ψυχοκοινωνικής υγείας

Ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 25η Οκτωβρίου 2023 στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου η 1η συνάντηση των φορέων του Δήμου Τυρνάβου που ως στόχο είχε την δημιουργία ενός Δικτύου πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Η πρωτοβουλία αυτή, του Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ με την συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου έφερε σε επαφή φορείς και συλλόγους του δήμου μας ευελπιστώντας στη σύσταση ενός δικτύου φορέων το οποίο θα φέρνει σε διάλογο, τις ανάγκες της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας αναφορικά με ζητήματα ψυχοκοινωνικής υγείας και πρόληψης.

Στο προσεχές μέλλον θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις των φορέων προκειμένου να  δημιουργηθεί μία κοινή γλώσσα, να εδραιωθεί ένα κλίμα κατανόησης της έννοιας του δικτύου και των απαιτήσεων που αυτό φέρει, με απώτερο στόχο την υλοποίηση δράσεων – εκδηλώσεων που θα προάγουν την ψυχοκοινωνική υγεία και την πρόληψη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους και φορείς για την παρουσία τους, την ενεργή συμμετοχή τους στο διάλογο και την έκθεση ιδεών, αντιθέσεων και προβληματισμών. Επίσης ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου κ. Βαρσάμη Αλέξανδρο για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστήριου και την ένθερμη φιλοξενία του.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας, τηλ: 2492350315, email: kentrokoinotitasdt@gmail.com  και Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, τηλ:2492022609 email: kentrokoinotitasromadt@gmail.com  καθημερινά ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου με παράρτημα Ρομα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ