Ταξίδεψε στην Κύπρο και μάθε για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα και την Ενσωμάτωσή της στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις!

Σε έναν κόσμο όπου η βιωσιμότητα αποτελεί επιτακτική ανάγκη και οι επιχειρήσεις αναζητούν ηγέτες, ικανούς να κατευθύνουν προς την υιοθέτηση φιλικών πρακτικών για το περιβάλλον, η Innovation Hive έρχεται με το έργο GreenELEMENT, και προτείνει ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την πράσινη επιχειρηματικότητα. Αυτό, γνωστό ως Green Business Leadership Key Competencies (GBLC), σχεδιάστηκε για να ενδυναμώσει τους εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να υποστηρίξουν τους επιχειρηματίες του 21ου αιώνα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις τους. Ο τελικός μας στόχος είναι να καλλιεργήσουμε μια “πράσινη νοοτροπία στην ηγεσία” στις επιχειρήσεις, μέσω της υιοθέτησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών.

Η πράσινη ηγεσία αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη μετάβαση στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται προς όφελος του πλανήτη, της κοινωνίας και της συνολικής οικονομικής ευημερίας.

Αναλυτικότερα, το έργο αποτελούμενο από συνεργάτες από όλη την Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα από  Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία  Ιταλία και Δανία, συνθέτει μια σειρά από υλικά όπως το State-of-the-Art Report on Green Business Leadership and Final report, το οποίο μέσα από έρευνα, αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση των βασικών δεξιοτήτων στην πράσινη επιχειρηματική ηγεσία για τους κατόχους μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ). Κάτι που θα άξιζε την προσοχή μας ταυτόχρονα, είναι το Curriculum/trainers e-Handbook and e-learning platform on Green Business leadership, ένα πρόγραμμα σπουδών που δημιουργήθηκε, με έμφαση στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων κατόχων ΜΜΕ, προκειμένου να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας, και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας και για λόγους κατάρτισης.

Με γνώμονα τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Λευκωσία, 11 – 15 Δεκεμβρίου. Η παραπάνω εκπαίδευση θα συγκεντρώσει μια ομάδα εκπαιδευτών, με σκοπό την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων στο πλαίσιο της πράσινης επιχειρηματικής ηγεσίας. Κατά τη διάρκεια αυτής θα δοκιμαστεί το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό, με σκοπό τη βελτίωσή του. Η ανατροφοδότηση που θα παρέχουν οι εκπαιδευτές, είναι σημαντική για την ουσιαστική του ανταπόκριση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα.

Αν είσαι και εσύ εκπαιδευτής ενηλίκων, επιχειρηματίας ή εκπρόσωπος περιβαλλοντικής οργάνωσης και θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να αποκτήσεις ή να ενισχύσεις τις πράσινες επιχειρηματικές δεξιότητές σου, δήλωσε συμμετοχή, ταξίδεψε στην Κύπρο και γίνει ανταγωνιστικός στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ