Μέλη του Συλλόγου Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Ν. Λάρισας στο Βερολίνο και τη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο του διαπιστευμένου σχεδίου Erasmus+2023

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ν. Λάρισας (ETAL), ως διαπιστευμένος οργανισμός Erasmus, δίνει την ευκαιρία στα μέλη του να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά προγράμματα σε Ευρωπαϊκούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς με στόχο την επαγγελματική τους ανάπτυξη και ενδυνάμωση αλλά και την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του ίδιου του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο του διαπιστευμένου σχεδίου Erasmus+ με αριθμό  KA121-2023-1-EL01-KA121-ADU-000135987, και στο διάστημα από 9/10/2023 έως 14/10/ 2023  πραγματοποίησε δύο κινητικότητες στις οποίες συμμετείχαν έξι εκπαιδευτικοί-μέλη του Συλλόγου.

Η  πρώτη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας. Στην κινητικότητα αυτή συμμετείχαν τρία μέλη του Συλλόγου, η κ. Χάιδω Κολίτσα, η κ. Χρύσα Τάσιου και η κ. Μαρίνα Κολλάτου, Πρόεδρος της ETAL.. Οι τρεις εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το πρόγραμμα επιμόρφωσης Design thinking for Educators που αφορούσε την παιδαγωγική προσέγγιση της Σχεδιαστικής Σκέψης, η εφαρμογή της οποίας βοηθά στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων της δημιουργικότητας, της επίλυσης προβλήματος, της καινοτομίας. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα προσέφερε ο Οργανισμός Europass Academy Berlin μέλος του δικτύου Europass Teacher Academy.

Η δεύτερη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας. Σε αυτή συμμετείχαν επίσης τρία μέλη του Συλλόγου, η κ. Μαρία Νατσιούλη, η κ. Ειρήνη Ντούλα και η κ. Ευαγγελία Παπαποστόλου. Οι τρείς εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το επιμορφωτικό πρόγραμμα The Collaborative Classroom: Teachers as Coaches, Classrooms as Teams που αφορούσε τις Στρατηγικές της Συνεργατικής Τάξης, τη Σχέση μαθητών και διευκολυντή-εκπαιδευτικού, τη διαδικασία της Ενεργητικής Ακρόασης, τις Συμφωνίες και τα Πρωτόκολλα Συνεργατικής Μάθησης που πρέπει να “υπογραφούν” μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στα οποία στηρίχθηκαν τα σχέδια μαθήματος και οι παρουσιάσεις των ομάδων των εκπαιδευτικών που έλαβαν μέρος. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα προσέφερε ο Οργανισμός International House Nice, επίσης μέλος του δικτύου Europass Teacher Academy.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ