Αγάπα το κλίμα για να σε αγαπώ – Η κλιματική αλλαγή σε ρόλο προξενήτρας

Ο Χαντ Όμπερλι είναι ένα κελεπούρι. Είναι ψηλός, όμορφος και αγαπάει τον έρωτα. «Το να βρίσκομαι στο μέσο ρομαντικών καταστάσεων είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό», λέει ο 29χρονος Νεοϋορκέζος στον Guardian, ενώ βρίσκεται σε ένα από τα πολύ όμορφα πάρκα του Μανχάταν.

«Οι αγαπημένες μου ταινίες είναι οι ρομαντικές κωμωδίες», συμπληρώνει.

Η μεγάλη επιθυμία του Όμπερλι να βρει μια σύντροφο ζωής επισκιάζεται μόνο από τη λαχτάρα του για έναν πιο βιώσιμο κόσμο, οπότε για τον ίδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό η επόμενη φίλη του να ενδιαφέρεται για την κλιματική κρίση.

Ραντεβού για ανθρώπους με κοινά περιβαλλοντικά ενδιαφέροντα

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε αποφάσισε να δοκιμάσει το Love and Climate, μια υπηρεσία για γρήγορα ραντεβού (τα περίφημα speed dates) που αφορά εργένηδες με περιβαλλοντικές ανησυχίες. «Είναι πιο εξειδικευμένο» από τις συνηθισμένες εφαρμογές γνωριμιών, λέει ο ίδιος, δεδομένου ότι όλοι όσοι απευθύνονται σε αυτήν μοιράζονται παρόμοιες πεποιθήσεις και αξίες.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση φιλοξενείται και βιντεοσκοπείται από την Κρίστι Ντράτμαν, ακτιβίστρια και influencer, ευρύτερα γνωστή ως @BrownGirlGreen στο Instagram. Η Ντράτμαν και η παραγωγός της, Κρίστα Γκάζμαν, παίζουν τις προξενήτρες σε πάρκα της πόλης.

Στόχος και ελπίδα τους είναι η σειρά, που προβάλλεται στο Instagram, το TikTok και το YouTube, να βοηθά τους ανθρώπους «να βρουν την αγάπη και να σώσουν τον πλανήτη». Το να προσπαθείς να βρεις έναν σύντροφο με παρόμοιες ανησυχίες για το τέλος του κόσμου μπορεί να ακούγεται ζοφερό, όμως όπως εξηγεί η Ντράτμαν είναι ένας καλός τρόπος για να αλλάξουν οι αντιλήψεις των ανθρώπων για τον ακτιβισμό για το κλίμα.

Η βιωσιμότητα προϋπόθεση για την επιλογή συντρόφου

Η καινοτομική αυτή ιδέα για μια εκδήλωση γρήγορων ραντεβού με θέμα το κλίμα της ήρθε το 2018. «Ήμουν στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για το κλίμα πριν από μερικά χρόνια και ήταν ένας τόσο βαρετός, σχεδόν ασφυκτικός χώρος. Οπότε σκέφτηκα, γιατί να μην κάνουμε τοπ όλο ζήτημα πιο ενδιαφέρον», αφηγείται η ίδια στη βρετανική εφημερίδα.

Και όπως δείχνουν τα πράγματα τα ραντεβού έχουν αλλάξει και σε μεγάλο μέρος έχουν να κάνουν και με την πολιτική. Πέρυσι, μια έρευνα που διεξήχθη από το Tinder διαπίστωσε ότι το 75% των εργένηδων, αναζητούσαν ένα ταίρι που να σέβεται ή να επενδύει σε κοινωνικά ζητήματα.

«Οι άνθρωποι πια λένε ότι, αν δεν σε νοιάζει η βιωσιμότητα ή ο πλανήτης, τότε μάλλον δεν θα είσαι ο σύντροφος που θέλω δίπλα μου», καταλήγει η Ντράτμαν.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ