FORMediaTV: Εκκένωση δυο πολυκατοικιών στους Αμπελόκηπους Λάρισας ζήτησε η Πολεοδομία- Υποχώρησαν τα θεμέλια απο τις πλημμύρες (photo&video)

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους ενοίκους δυο πολυκατοικιών αλλά και στους γείτονες στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Λάρισα, καθώς μετά από απόφαση του Δ. Λαρισαίων δόθηκε εντολή για την εκκένωσή τους. 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, υπάρχει στατικός κίνδυνος για τα δύο κτήρια καθώς έχει φύγει το χώμα κάτω από τα θεμέλια της όμορης οικοδομής λόγω των πλυμμηρικών φαινομένων που προκλήθηκαν από τη θεομηνία.

Γείτονες των δυο οικοδομών περιγράφουν τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης όταν ακούστηκε έντονος θόρυβος από τα θεμέλια. Κάποιοι κάτοικοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στα διαμερίσματά τους ενώ κάποιοι άλλοι τα εκκένωσαν αναμένοντας τις σχετικές τεχνικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του εδάφους κάτω από τα θεμέλια.

Στις 11 Σεπτεμβρίου από το τμήμα έκδοσης οικοδομικών αδειών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δ. Λαρισαίων, θυροκολλήθηκαν έγγραφα στις δύο οικοδομές επί της οδού Γουλιανού 11 και 15, στα οποία επισημαίνετε πως μετά την αυτοψία διαπιστώθηκε, πως το έδαφος κάτω από την θεμελίωση των οικοδομών έχει διαταραχθεί και απουσιάζει  σε πάχος, κάτι που κρίνετε επισφαλές για την  φέρουσα ικανότητα των κτιρίων.

Δείτε το ρεπορτάζ της Βιβής Ζαχοπούλου για τη FORMediaTV:

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ