Εργατικό ατύχημα στο ΠΓΝΛ – Γιατροί και εργαζόμενοι: “Μπαμπά θα φάμε μαζί το μεσημέρι”;

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ-Ειδικευομένων ΠΓΝΛ και του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΓΝΛ επισημαίνονται τα εξής:

«Για άλλη μία φορά γίναμε τραγικοί μάρτυρες της απόλυτης παρακμής, της υποχρηματοδότησης και της σκόπιμης υποβάθμισης του ΕΣΥ, αδιαφορώντας πλήρως για τα προβλήματα που μαστίζουν τα νοσοκομεία και τις δομές της χώρας.

Με μια πολιτική ηγεσία που συνεχίζει να υπερηφανεύεται για την απόκτηση rafale και την αναβάθμιση των F16, φορώντας παρωπίδες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, με νωπές τις μνήμες των Τεμπών, κάποιοι γνωστοί άγνωστοι ήδη ψάχνουν το νέο «σταθμάρχη» (ΕΔΕ για να αποδοθούν ευθύνες για αιφνίδιους θανάτους, για εργατικά ατυχήματα σε χώρους εργασίας και για ξεχασμένους ασθενείς σε καρότσες φορτηγών).

Το βάρος της ευθύνης πέφτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην πολιτική ηγεσία του τόπου που στρουθοκαμηλίζει, ρίχνοντας στάχτες στα μάτια του λαού.

Την περασμένη Κυριακή, εργαζόμενος του νοσοκομείου μας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά την διάρκεια της εργασίας του, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στη Στεφανιαία Μονάδα.

Και ποια η αντίδραση σε αυτό; ΕΔΕ…

Σε ένα νοσοκομείο που συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται, υποστελεχώνεται, με το προσωπικό να βαστάει αγόγγυστα στις πλάτες του, με προσωπικές στερήσεις την τύχη χιλιάδων ασθενών.

Απαιτούμε την άμεση ανάληψη της ευθύνης για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς και για τα συμβάντα που έλαβαν χώρα στην Κω, στη Νέα Μάκρη, στελέχωση των Μονάδων Υγείας, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία και καλούμε σε αγωνιστική κινητοποίηση την Πέμπτη 15/06, ώρα 11:00 π.μ. στην Κεντρική Είσοδο του νοσοκομείου τους εργαζόμενους του ΠΓΝΛ.

Το ΕΣΥ ανήκει στο Λαό!»

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ