Βέροια-ΑΕΛ 1-3: Απόδειξη υπεροχής και ακεραιότητας – Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Τσιριγώτης (video & photo)

Στο αγώνα που άνοιξε χρονικά την αυλαία της 26ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Super League 2, η ΑΕΛ αποδίδοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο στο α’ μέρος και υπερέχοντας σαφώς του αντιπάλου της σε όλη τη διάρκεια του ματς, έφυγε με δίκαιο 1-3 από τη Βέροια, χάνοντας ευκαιρίες για πολύ μεγαλύτερο σκορ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης Νο 901 στα επίσημα παιχνίδια που μετράει η ΑΕΛ σε 59 χρόνια ιστορίας, ήταν ο Άκης Τσιριγώτης, που πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι, για να τον ακολουθήσουν σε επιδραστικότητα οι Μαυριάς και Πεντρόσο.

Η ροή του αγώνα

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, παρά τις πολλές επιστροφές, επέλεξε να μην αλλάξει άρδην την 11άδα σε σχέση με το νικηφόρο αγώνα κόντρα στο Μακεδονικό, ξεκινώντας απλά τον Μαξιμένκο αντί του τραυματία Ηλιάδη και τον Πεντρόσο αντί του τιμωρημένου Νίκο, αφήνοντας στον πάγκο Ογκμπόε και Νικολιά.

Με τους γηπεδούχους να καίγονται για βαθμούς σωτηρίας, το ματς ξεκίνησε με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, αλλά χωρίς ευκαιρίες εκατέρωθεν ως το 10λεπτο, παρά μόνο απειλητικές προϋποθέσεις για τις δύο αντίπαλες εστίες.

Γρήγορο γκολ

Ωστόσο, η υπεροχή της ΑΕΛ στον άξονα ήταν σαφής και δεν άργησε στο 11ο λεπτό να έρθει για τους «βυσσινί» το 0-1 έπειτα από έξοχη ομαδική προσπάθεια, κοντινή σέντρα του Μαυριά, καρφωτή διαγώνια κεφαλιά του Πεντρόσο και τσίμπημα της μπάλας από τον Τσιριγώτη, που βρισκόταν σε καίρια θέση.

Λίγο αργότερα, στο 15’, ο Βενετικίδης απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια σουτ του Αντράντα, ενώ στο 20’ είχαμε την απάντηση της Βέροιας, με τον Σουλούκο να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μπουόλι.

Με σουτ που έφυγε λίγο άουτ απείλησε στο 27’ και ο Κώστας Παπαγεωργίου, για να έρθει στο 34’ ο Τσιριγώτης, μετά από σκαφτή ασίστ και πάλι του Μαυριά, να πλασάρει σωστά για το αναμενόμενο 0-2, με βάση την εικόνα του αγώνα.

Ακόμα και το τρίτο γκολ θα ήταν μια δίκαιη εξέλιξη, αλλά στο 37’ ο Βενετικίδης απέκρουσε δύσκολα το κοντινό σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου, για να λήξει το ημίχρονο χωρίς κάτι σημαντικότερο…

Από το πουθενά…

Με βάση την εικόνα του α’ μέρους, ουδείς περίμενε με την έναρξη της επανάληψης το 1-2 από το νεοεισελθόντα Μπελεβώνη, που εκμεταλλεύτηκε άριστα ολιγωρία στο κέντρο άμυνας της ΑΕΛ, όπου επίσης είχε περάσει ως αλλαγή ο Κόλα αντί του Μαξιμένκο!

Το γκολ αυτό ξύπνησε τους γηπεδούχους και την κερκίδα τους, με συνέπεια να απηρεαστεί και ο διαιτητής Αργυρός, που στο 58’ καταλόγισε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Τσιγώτη, ενώ ο σκόρερ των «βυσσινί» έφευγε μόνος απέναντι στην αντίπαλη εστία.

Ακολούθησε μη καταλογισμός φάουλ πάνω στον Κ.Παπαγεωργίου και μη καταλογισμός κίτρινης κάρτας σε μαρκάρισμα του Μπουκουβάλα στον Πεντρόσο (που θα ήταν η δεύτερη), για να επιβεβαιώσει απόλυτα την αλλαγή… διάθεσης του ρέφερι στην επανάληψη, υπέρ φυσικά της Βέροιας!

Η ΑΕΛ ωστόσο έμεινε όρθια και στο 66’ είχε μεγάλη ευκαιρία με το άστοχο κοντινό σου του Μαυριά, ενώ την ίδια τύχη είχε από την άλλη πλευρά και το σουτ του Μπελεβώνη στο 70’.

Κι όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο πιο δραματική μορφή έπαιρνε το ματς, δεδομένης της βαθμολογικής σημασίας του για τους γηπεδούχους, αλλά και της διάθεσης της ΑΕΛ να μην χαριστεί σε κανέναν…

Πέναλτι και… τέλος!

Πρώτος και καλύτερος ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς Άκης Τσιριγώτης, που κυνηγώντας τη φάση στο 76’ ανατράπηκε από τον Μανωλιούδη κερδίζοντας πέναλτι, για να έρθει με εύστοχη εκτέλεση ο Πεντρόσο να γράψει το 1-3!

Ασφαλώς το γκολ αυτό τελείωσε και τον αγώνα, που στη συνέχεια μόνο τέταρτο γκολ της ΑΕΛ θα μπορούσε να έχει, αν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικοί ή πιο τυχερός ο Ογκμπόε, που στο 82′ σημάδεψε το δοκάρι…

Βέροια (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης (64’ Μπαϊντού), Μπουκουβάλας, Περδίκης, Μασούρας, Κολλαράς, Μανωλιούδης (80’ Κατσούκης), Μπλέτσας, Γιουκούδης, Ελευθεριάδης (60’ Ιωάννου), Μπουόλι (46’ Μπελεβώνης)

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Μαξιμένκο (46’ Κόλα), Γκοτζαμανίδης, Πλέγας (88’ Νικολιάς), Παπαγεωργίου Κ. (78’ Μιλτιάδης), Αντράντα (71’ Θωμαϊδης), Τσιριγώτης (78’ Ογκμπόε), Πεντρόσο, Μαυριάς

Διαιτησία: Βασίλης-Απόστολος Αργυρός (Πέλλας), βοηθοί Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας), Νικόλαος Τοροσιάδης (Μακεδονίας), 4ος Κωνσταντίνος Φουστάνας (Χαλκιδικής).

Κίτρινες κάρτες: Περδίκης 43’, Μπουκουβάλας 52’, Μπλέτσας 60’, Μανωλιούδης 78’, Γιουκούδης 88’

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ